Estetik piyasasının geldiği nokta: Nişantaşı'nda ünlü kafede botoks yaptılar

Milyarların harcandığı büyük bir pazarı içeren estetik piyasası İstanbul'un göbeğinde bir kafede botoks yapmaya kadar varmış durumda.

Düzenin her alanda dayattığı "güzellik" propagandaları sonucu binlerce kişinin etkisi altına girdiği, inanılmaz bir pazar ağının oluştuğu estetik piyasasının geldiği nokta insan sağlığının nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne serdi. İstanbul Nişantaşı'nda bir kafede "seyyar botoks" yapıldığı ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Nişantaşı’ndaki ünlü bir kafede bir kadın, kafe masasında bir başka kadının yüzüne botoks yaptığı görüldü. Kafede oturan müşteriler, mekânın iç kısmındaki masada bir kadının, bir başka kadının yüzüne elinde şırıngayla bazı işlemler yaptığını gördü. Çok geçmeden yapılan işlemin botoks olduğu anlaşıldı.

Antalya’da kendisini doktor olarak tanıtan bir kişiye evde yaptırdığı dolgu nedeniyle dudaklarını kaybetmekle karşı karşıya kalan hemşire henüz unutulmamışken yaşanan olaya müşteriler tepki gösterdi.

SEYYAR BOTOKS

İddiaya göre kendini "Doktor Nazan" olarak tanıtan kadın “ameliyata yetişmesi gerektiğini, bulduğu vakit aralığında bu hastasının da işini görmek istediği için kafede botoks yaptığını” söyledi. ‘Doktor Nazan’ın ayrıca işlem sırasında kafenin makas ve benzeri eşyalarını da kullandığı öne sürüldü.

Birkaç dakikalık işlemin ardından sözde doktor ve hastası kafeden ayrıldı. Kafedeki bir müşterinin kaydettiği görüntülerde botoks işlemini klinik yerine kafede yapan ‘Doktor Nazan’ın "hijyen kuralları gereği" ellerine eldiven takmayı ihmal etmediği görülüyor. Birkaç dakikalık işlemden sonra "hasta" kendi yüzüne buz tedavisi uyguladı.

BOTOKS PİYASASI

Tüm dünyada her yıl botoksa harcanan paranın miktarı 4 milyar doları bulurken, bu pazarın en hızlı büyüdüğü üç ülkeden biri de Türkiye. Botoks işlemlerinin büyük çoğunluğu estetik amacıyla yapılırken, son yıllarda bu işin merdiven altına da düşmüş olması insan sağlığının nasıl hiçe sayıldığını da gözler önüne serdi.