Esnaf döven İrlandalı, Erdoğan'ın 'benim esnafım' sözünü akla getirdi

İngiliz gazetesi The Independent, Aksaray'da esnaf döven İrlandalı turistten yola çıkarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Benim esnafım" sözünü hatırlattı ve bu konuda bir siyasi çözümleme yayınladı.

İngiliz gazetesi The Independent, İstanbul Aksaray’da kendisine saldıran esnafı ‘döven’ İrlandalı turistin ‘boks maçı’nı siyasi açıdan analiz etti.

Aksaray’da girdiği bir bakkalda dolaptaki suları devirdiği için esnafın saldırısına uğrayan İrlandalı ‘boksör’ turist, kendisine saldıranların tümünü dövmüştü. Hürriyet Gazetesi turistin kimliğini açıklayarak, bu kişinin Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous olduğunu belirtti.

Aksaray’daki kavga sadece Türkiye’de değil, dünya basınında da ilgi çekti. Hatta Independent’tan Adam Withnall, ‘boks maçı’na siyasi bir perspektiften irdeledi.

"ESNAF TÜRKİYE'DEKİ AYRIMIN SEMBOLÜ"

Yazısında, Türkiye’de esnafların artık ayrıştırıcı birer sembol haline geldiğini belirten Withnall, “Esnaflar artık ilerici sol ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki muhafazakar sağ arasındaki ayrımın bir sembolü oldu. 2013’teki Gezi protestolarında da esnaf eylemcilere saldırmıştı” hatırlatmasını yaptı.

ERDOĞAN'IN "BENİM ESNAFIM" CÜMLESİNİ HATIRLATTI

Eskişehir’deki Gezi eylemlerinde polis ve esnaf işbirliğiyle öldürülen Ali İsmail Korkmaz cinayetine ilişkin davada hüküm giyenlerden dördünün esnaf olduğuna dikkat çeken Withnall, şöyle devam etti: “Erdoğan 2014’te esnafın kendi adaletini sağlaması gerektiği yönündeki açıklamasıyla öfke kıvılcımını yakmıştı. Erdoğan, Ali İsmail Korkmaz davasının üzerine ‘Benim esnafım gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, askerdir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir’ demişti.”


 

"İRLANDALI DHKP-C'LİYMİŞ" ESPRİSİ 

Independent yazarı, Twitter’da yapılan esprilerden de bahsederek, “Bazı sosyal medya kullanıcıları videodaki esnafla dalga geçti. Bir kullanıcı, ‘İrlandalı adam Alevi, Erdoğan karşıtı ve CHP sempatizanıymış’ diye espri yaptı” diye yazdı.