Eskişehir'de 'Sosyalist Küba'da LGBT Hakları Mücadelesi’ anlatıldı

Eskişehir'de Jose Marti Küba Dostluk Derneği ile Komünist LGBT'lerin birlikte yaptıkları etkinlikte "Küba'da LGBT mücadelesi" anlatıldı.

soL - Eskişehir

Eskişehir'de "Sosyalist Küba’da LGBT hakları için verilen mücadele" konuşuldu.  

Jose Marti Küba Dostluk Derneği (JMKDD) ve Komünist LGBT’lerin ortak düzenlediği etkinlikte, sosyalist Küba'nın cinsel özgürleşme ve cinsel eşitlik yolundaki güncel durumu anlatıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Komünist LGBT'ler adına Nurdan Yıldırım yaptı. "Burjuva ahlakı topluma heteroseksizmi empoze eder, neo-liberal politikalarla bir aile modeli dayatır, cinselliği baskı ve kontrol altında tutarak cinselliği metalaştırmanın yolunu döşer" diyen Yıldırım, "Dolayısıyla biz, 'LGBT'ler ne AKP'nin anayasasına ne de bu düzene sığmaz' diyoruz. Emekçilerin, kadınların, çocukların, eşcinsellerin, transların kurtuluşunun bu düzeni yıkıp yenisini, sosyalizmi kurmaktan geçtiğini söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından yapılan "Sosyalist Küba'da LGBT Hakları Mücadelesi" sunumuyla "Komünizm eşcinselleri özgürleştirecek mi?" sorusu cevaplandı.

Sunumun ardından JMKDD üyeleri, Küba'da LGBT'lerin ve kadınların toplumsal yaşamın içindeki yerlerine dair izlenimlerini paylaştı.

Eskişehirliler'in yoğun ilgi gösterdiği etkinlik soru-cevap kısmının ardından son buldu.