Eskişehir'de Osmangazi öğrencileri 'özel güvenlik' tacizine isyan etti!

Eskişehir'de üniversite öğrencileri, özel güvenlik personelinin keyfi uygulama ve tacizlerini protesto etti. Öğrenciler, "Üniversitemizde eli bıçaklı çeteleri, polisi ve özel güvenliği istemiyoruz" pankartı açtı.

DHA

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) yaklaşık 100 öğrenci "Üniversitemizde eli bıçaklı çeteleri, polisi ve ÖGB'yi istemiyoruz" yazılı pankart açıp Rektörlük binasına yürüdü.

ESOGÜ Meşelik Kampüsü'ndeki öğrenci kafeteryası önünde toplanan öğrenciler çeşitli sloganlar atarak Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sonunda öğrenciler adına basın açıklamasını Gamze Şahinli okudu.

Şahinli şunları söyledi:

"Üniversitemiz haftalardır birçok saldırıyla karşı karşıya. Bilimi, bilimsel eğitimi savunan üniversite öğrencilerinin okula alınmadığı, ya da okuldan atıldığı bu günlerde, üniversite içerisinde polis ve eli sopalı çeteler yan yana beklemekte. Artık bolca maruz kaldığımız bu saldırı, çevik ablukası ve özel güvenlik görevlilerinin tacizi katlanılamaz bir hal almıştır. Bizler artık bu görüntülere tanık olmak istemiyoruz. Okulumuzda can güvenliğinin ve öğrenim özgürlüğünün olmadığı bu dönemde, bir kişi bile zarar görmeden bu saldırıların son bulmasını istiyoruz."