'Erdoğan’ın sert Gül tepkisi de KHK’dan değil, bundan...'

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'e yönelik sert sözlerinin nedeninin KHK olmadığını, yeni bir hareket çalışması olduğunu söyledi.

Milli Gazete yazarı Ahmet Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile son çıkarılan KHK nedeniyle karşı karşıya gelmesini köşesine taşıdı.

Yavuz'un "Gül'ün çıkışı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

Erdoğan ile Gül ilk kez açıktan tartışıyor. Restleşiyor. Bu noktada Abdullah Gül’e, “Artık ya parti kur ya ortak bir platformun adayı ol! Çık milletin karşısına, daha fazla oyalama!” baskısı artıyor. Nitekim Gül ve ekibinin, hareketin kurucusu ve Cumhurbaşkanı olarak; kabineden, Saray’dan ve genel merkezden ve milletvekillerinden bazı isimlerle görüştüğü biliniyor. İşte Erdoğan’ın sert Gül tepkisi de KHK’dan değil, bundan! Erken doğuma zorluyor!

***

Peki, şu an ülkede gücünü pek çok noktada tahkim etmiş Erdoğan’ın karşısına “içeriden” çıkacak cesaret kimde var? Dahası AK Parti’den de, diğer bütün partilerin tabanından oy alabilecek potansiyel siyasi tecrübe kimde? Bu noktada fikirler müşterek! Nitekim Fazilet Partisi’nin Mayıs 2000’deki kongresinde aday çıkan da Abdullah GÜL’dü. 2018 siyasi ezberleri alt üst edecek!