Erdoğan'ın avukatından şüphe uyandıran 'diploma' yanıtı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla yargılanan Ahmet D., Ankara 39. Asliye Ceza'daki savunmasında "Erdoğan'ın diploması sahte, dolayısıyla cumhurbaşkanlığı geçersiz" diyerek mahkemeden Erdoğan’ın diplomasının araştırılmasını istedi. Erdoğan'ın avukatı, mahkemede kafa karıştıran bir yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ankara Başsavcısı Harun Kodalak’a hakaret iddiası ile yargılanan Ahmet D.’nin, Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada Erdoğan’ın diplomasını istediği ortaya çıktı. Erdoğan'ın avukatı, mahkemede kafa karıştıran bir yanıt verdi.

Ahmet D., Polatlı’da “paralel yapı” iddiasıyla gözaltına alınmış, hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açılmıştı. Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde “Cumhurbaşkanına hakaret”ten yargılanan Ahmet D., kendisinin "paralel yapı" ile alakasının olmadığını ancak bu suçlamayla gözaltına alındığını anlattı.

Haberdar'dan Arzu Yıldız'ın haberine göre, Ahme D., hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davadaki savunmasında, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun Erdoğan’ın diplomasına ilişkin yazıları delil olarak sundu. Ahmet D., Erdoğan için “Kendisi 4 yıllık fakülte mezunu değildir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı görevini yapamaz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanına hakaret suçu bu nedenle oluşamaz. Çünkü kendisi 4 yıllık fakülte mezunu değildir. Yusuf Halaçoğlu’nun tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” dedi.

CUMHURBAŞKANI AVUKATI: "EN AZ 4 YARI YILI KAPSAYAN..."

Bunun üzerine söz alan Cumhurbaşkanı avukatı, “Davanın esası olmayan bu beyanlar, kastın yoğunluğunu göstermektedir. Cumhurbaşkanına yönelik mezuniyeti ile ilgili çirkin yaklaşımları reddediyorum. 2547 sayılı kanunun 3-a maddesinde hüküm vardır. Buna göre yüksek öğretim tanımı orada yapılmıştır. Yüksek öğretim, milli eğitim sistemi içerisinde, orta öğretime dayalı en az 4 yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. Dolayısıyla cumhurbaşkanının ne anayasa ne de siyasal olarak meştuiyetiyle ilgili zerre tartışma söz konusu değildir” dedi.

Bunun üzerine Ahmet D., davanın Polatlı’da görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dosya Polatlı’ya gönderildi.

Polatlı 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne alınan davada Ahmet D., Cumhurbaşkanının diplomasının ilgili kurumlara sorulmasını talep etti. Mahkeme talebi 28 Haziran 2016 tarihinde değerlendireceğini belirterek davayı erteledi.

AHMET D.'NİN SAVUNMASINDA GEÇEN KANUN MADDESİ NE DİYOR?

Madde 3 – (Değişik: 17/8/1983 - 2880/1 md.)

Bu Kanunda geçen kavram ve terimlerin tanımları aşağıda belirtilmiştir.

a) Yükseköğretim: Milli eğitim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür.

SANIK AHMET D.'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Yazılı açıklama yapan Ahmet D. şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanına hakaret davası nedeniyle hakkımda açılan davada sorgum esnasında gerekli savunmamı yaptiktan sonra, benden şikayetçi olan RTE'nin diplomasının sahte olduğu ve bu nedenle cumhurbaşkanlığının geçersiz olduğu ve TCK'nin 299. maddesinde belirtilen suçun gerçek manada kanunun aradığı şartlarda cumhurbaşkanı olan kişiye karşı işlenirse, bu suçun subutu halinde sanığın cezalandıralacağı iddiasında bulundum. 

6271 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu'nun 6. maddesinin ilgili fıkrasında cumhurbaşkanı adayının 4 yıllık fakülte mezunu olma şartı aranmaktadır.

RTE'nin 1981 yılında elden almış olduğu GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ inceleneceği üzere, bu belgede ne dekanın mührü, ne Erdoğan’ın resmi vardır.

Halbuki aynı okuldan mezun olan başka kişilerin diplomaları incelendiğinde dekanın imzası üzerinde mühür olduğu ve öğrencinin resminin mevcut olduğu görülecektir.

Kaldı ki Erdoğan’ın diplomasında dekan olarak görünen Doç. Dr. Sinan Artan'ın imzasının dahi Erdoğan’ın diplomasında değişik olduğu, diğer öğrencilerin diplomasının karşılaştırmasında da açıkça görülmektedir.

Ayrıca bu konu gündeme geldiğinde Marmara Üniversitesi'nden tanzim edilen ve ne dekanın, ne rektörün imzalarını taşımayan lisans diplomasının incelendiğinde 1981 yılında Erdoğan’ın almış olduğu geçici mezuniyet belgesinde okul numarasının 2443 iken, Marmara Üniversitesi'nden verilen lisans diplomasında ise 8345 olarak görünmektedir.

Kaldı ki yine bu diplomada dekan olarak imzası bulunan Prf. Dr. Ömer Faruk BATIREL’in Erdoğan’ın mezun olduğu 1981 tarihinde Doçent olduğu 1982 yılında kurulan ve faaliyete geçen Marmara Üniversitesinde de prof. olarak 1982 yılında görevine başladığı ama Erdoğan’ın bu diplomasının üzerinde imzası olmadığı gibi Prof. olarak adı geçmektedir.

Nasıl oluyor da 1982 yılında profesör olmuş bir kişi, 1981 yılında doçent iken bu  diplomada profesör olarak görünüyor? Bu da bu diplomanın sahte olarak tanzim edildiğini ortaya koymaktadır.

Hal böyle olunca 6271 sayılı kanun gereğince Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olduğunda mutlaka talep dilekçesine bir üniversite diplomasını eklemesi gerekmektedir. Ekleyecek ve YÜKSEK SEÇİM KURULU da Erdoğan’ın eklediği bu diplomayı inceleyerek kanunun aradığı şartlarda 4 yıllık bir üniversite mezunu olup olmadığını saptayacaktır.

Benim süregelen bu davamda bu nedenle Erdoağan’ın Yüksek Seçim Kurulu'na sunmuş olduğu diplomasının tasdikli bir suretinin incelenmek üzere mahkemece celp edilmesi talebinde bulundum. Mahkeme 28 Haziran 2016 tarihinde yapılacak duruşmada bu konuda bir karar verecektir.

O makamın gerçek sahibi olmadığı için TCK'nin 299. mmaddesindei suç da kesinlikle oluşmamaktadır.

Böyle bir iddianın sanık tarafından sürüldüğünde de sanığın savunmasında bu ileriye sürdüğü ciddi iddiasına karşılık mahkemesinin de gerekli araştırmayı mutlaka yapması lazım yapamaz ise bu da sanık için SAVUNMA HAKKININ KISITLANMASI İLKESİNE aykırılık teşkil eder, YARGITAY'da MUTLAKA böyle bir karar BOZULMAYA mustahaktır.”

ERDOĞAN'IN SADECE MEZUNİYET TARİHİ VAR, ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ TARİHİ YOK!

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde ve Wikipedia’da Erdoğan’ın özgeçmişinde üniversiteden mezuniyet tarihi verilirken, okula giriş tarihi verilmiyor. Yine mezun olduğu fakültenin kuruluş tarihi ile Erdoğan’ın mezuniyet tarihi çelişiyor.

AYŞE HÜR'ÜN SORULARINA "ÖZEL HAYAT" DENİLEREK YANIT VERİLMEMİŞTİ

Diğer taraftan Gazeteci Ayşe Hür, tartışmaları bitirmek adına Marmara Üniversitesi'ne Erdoğan'ın diploması ile ilgili sorular yöneltmiş, ama üniversiteden gelen cevapta "özel hayat" denilerek bilgi paylaşımı yapılmamıştı.