Erdoğan'dan tehdit: Sizi de o cezaevlerine tıkarız

Erdoğan, "FETÖ" ile ilgili itirafçı olmayanları "Eğer sizler gelip bildiklerini anlatmayacak olursanız alır sizi de aynen o cezaevlerine tıkarız" dedi. Ülke sınırlarıyla ilgili ilginç bir açıklama da yapan Erdoğan, "Cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da yaptığı konuşmada itirafçı olmayanlara "cezaevi" tehdidinde bulundu.

Erdoğan, konuşmasında "17-25 Aralık hadisesine kadar bu örgütün gerçek yüzünü görmeyenleri anlayışla karşılamak mümkündür. Ama 17-25 Aralık'tan sonra örgütün içinde kalmaya devam edenler, ne yaptıklarını, niçin yaptıklarını bilerek, bedelini göze alarak, bu tercihte bulunmuşlardır. Hele 15 Temmuz'a rağmen bildiklerini anlatmayan ne kadar örgüt mensubu varsa asla masum değildir" dedi.

Konuşmasının devamında, "Buradan sesleniyorum. Türkiye'de FETÖ örgütüne mensup olan veya onlarla bağlantısı olanlar, eğer sizler gelip bildiklerinizi anlatmayacak olursanız kusura bakmayın; sizi nerede bulursak bulalım, alır sizi de aynen o cezaevlerine tıkarız. Zihnini ve gönlünü Pensilvanya'daki şarlatana tapulamış olanların bu ülkeyle de bu milletle de bir irtibatı kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİ KURANLARIN DOĞDUĞU TOPRAKLAR...

Erdoğan Musul'la ilgili konuşmasında ülke sınırlarına ilişkin de ilginç bir açıklama yaparak, "Cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır" dedi. Erdoğan'ın bu sözleriyle Mustafa Kemal'in doğduğu Selanik'i de kast edip etmediği bilinmiyor.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmiş değiliz, onu da söyleyeyim. Unutulmamalıdır ki cumhuriyeti kuran kadronun çok önemli bir bölümünün dahi doğduğu, büyüdüğü topraklar yeni devletimizin sınırları dışında kalmıştır. Neyi kast ettiğimi anlıyorsunuz değil mi? Uzun zamandır yaşadığımız kesintisiz savaşların, kayıpların etkisiyle biraz nefes alabilmek için o dönemde buna 'Tamam' denmiş olabilir. Asıl yanlış dönemin tartışmalı şartları içinde yapılan bu fedakarlığa teslim olup devlet ve toplum hayatını buna göre inşa etmeye çalışmaktır. İşte biz bunu kabul etmiyoruz. Böyle bir şey yok. Artık bu yanlış tarih ve medeniyet algısından vazgeçmek gerektiğini söylüyoruz."