Erdoğan'dan 'Salih Müslim' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya'da gözaltına alınan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim hakkında, 'Sözde başları var ya Çekya'da tutuklandı. Temenni ederim ki Çekya bunu bize teslim eder. Teslim ettikten sonra adaletin nasıl tecelli ettiği görülür' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da partisinin 6. olağan il kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu şehir bu şanlı unvanını öyle bir ihsan, lütuf olarak almadı. Urfalılar düşman kuvvetlerini 12'liler cemiyetini kurarak söküp attıkları için bu unvanı almıştır. Ne terör örgütleri ne de onları maske gibi kullananlar bu topraklarda karşılık bulmuyor, bulamayacaklar.

Bugüne kadar Afrin'de 2 bin 21 terörist etkisiz hale getirildi. 80 civarında Mehmetçik ve ÖSO'dan şehidimiz var.

Gerektiği anda hemen sefer görev emrini ilan ederiz. Önce ben, sonra da sizler Afrin'e yola çıkarız. Hiç endişeniz olmasın. Biz hedef 'Kızıl Elma' diyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz güvenli hale getirdiğimiz topraklara giderek, kendi topraklarında yaşama hazzını duyacaklar inşallah. Şartların zorluğuna rağmen muhacir kardeşlerimize ensar olan sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Bunların ancak sağlam bir Osmanlı tokadı yedikten sonra kendilerine gelecekleri anlaşılıyor.En sancılı döneminde geleceğine sahip çıkan bu millet bugün mü teslim olacak? 3-5 teröristi silahlandırarak bunu başaracaklarını sananlara cevabı vermeye başladık.

SALİH MÜSLİM AÇIKLAMASI

"Ne yapsalar boş. Kaderin üstünde bir kader vardır. Onun için bu iş ya olacak, ya olacak. Oyunu görüyor sunuz değil mi? Bir terör örgütünü ortaya salıyorsunuz, sonra bir başka terör örgütüyle onu güya kovuyorsunuz ama aynı vahşet, aynı baskı, aynı zulüm devam ediyor. Bu arada olan Suriye'nin gerçek sahipleri olan Araplara, Kürtlere, Türkmenlere oluyor. Terör örgütlerinin ve rejimin cenderesi altında can veren, zulüm gören bu insanlara kimsenin dönüp baktığı yok. Bir tane sözde başları var ya... Çekya'da şimdi, ne oldu? Tutuklandı. Temenni ederim ki Çekya bunu bize teslim eder. Teslim ettikten sonra adaletin nasıl tecelli ettiği görülür."