Erdoğan'dan operasyon sinyali

Karaman'daki konuşmasında operasyon sinyali veren Erdoğan, "Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Karaman'da yapılan bir açılış töreninde konuştu. 

Konuşmasıbda operasyon sinyali veren Erdoğan, "Şu anda İdlib'de Rusya ve İran'la birlikte yürüttüğümüz, bölgeyi güvenli hale getirme operasyonu bunlardan biridir. İslam İşbirliği Toplantısı'nda, liderler zirvesinde Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etme kararımız bunlardan biridir. Kemal Bey duymamış. Karaman'da seslenelim duysun bari." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelerimize yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız. Her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bizim bu noktada kararımız gayet nettir."