Erdoğan'dan Mimarlar Odası'na: Ya senin işin ne, yapmak mı yıkmak mı?

Erdoğan, kentsel yağma projelerine karşı çıkan Mimarlar Odası'na "Ya senin işin ne, senin işin yapmak mı, yıkmak mı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuştu. Operasyonlarla yıkılan Sur için kentsel yağma propagandası yapan Erdoğan, Mimarlar Odasına da "Biz yapmak için mücadele ederken birileri de yıkmanın peşinde" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Ülkemizde bu çerçevede yıkılıp yeniden yapılması gereken 6 milyondan fazla konut var. Şu ana kadar 48 ilimizde 179 alan riskli bölge ilan edilerek, kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. 

Bizim amacımız yuva yıkmak değil, tam tersine vatandaşlarımızı güvenli ve huzurlu yuvalara ulaştırmaktır. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hedeflediğimiz sonuca ulaşacağını sanıyorum.

Biz yapmak için mücadele ederken, birileri de yıkmanın peşinde. Bakıyorsunuz oda, işi gücü aslında plan proje bunlarla uğraşması lazım. Nerede kentsel dönüşümle ilgili bir adım atacaksanız bu malum oda hemen işi yargıya götürür. Ya senin işin ne, senin işin yapmak mı, yıkmak mı? Her yerde işi gücü bu. Netice alıyor mu? Almıyor ama bize süre kaybettiriyor. 

İnşallah Sur'da yaşayan vatandaşlarımızı güven ve huzur içinde hayatlarını sürdürecekleri konutların sahibi yapacağız."