Erdoğan'dan Kazakistan gezisi öncesinde açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arakanlı Müslümanlar için Bangladeş'te çadır kamplar kurmaya planlıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. "Suriye, Irak, Filistin, Myanmar başta olmak üzere önemli bölgesel gelişmeleri görüşeceğiz"diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları; 

''Kazakistan'la işbirliğimizin daha da güçlendirilmesi konusunda neler yapabileceğimizi ele alacağız. Ziyaretimiz vesilesi ile çeşitli anlaşmalar imzalayacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi'ne de iştirak edeceğiz. Hem ikili münasebetlerimizi hem de Suriye, Irak, Filistin, Myanmar başta olmak üzere önemli bölgesel gelişmeleri görüşeceğiz. 

'Bahçeli başkan yardımcısı olacak' iddialarına Erdoğan'dan yanıt

Eşim ile Dışişleri Bakanımız, oğlum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız da Rohingyalı Müslümanları ziyaret ettiler. Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bazı konularda netice almaya başladık. TİKA 1000 tonluk yardımın dağıtımını gerçekleştirdi. 10 bin tonluk yardımı planlıyoruz. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada çadır kamplar için deneyimimizi oraya aynen taşımak, daha yaşanabilir çadır kampları kurmayı planlıyoruz.''

AB KONUSU

Açıklamalara yabancı değiliz. Maalesef 15 yıldır, bizi hep bu tür açıklamalarla oyaladılar. Aynı açıklamalar devam ediyor. Türkiye'deki referandum öncesinde Avrupa ülkelerinin bizlere karşı takındığı tavır çok açık, net ortadaydı. Şahsım başta olmak üzere bakanlarımızın birçoğuna kendi ülkelerine giriş izni vermediler. Halbuki, bu onlarla alakalı bir şey değildi. Bu ülkemizdeki bir referandum sürecine, orada yaşayan soydaşlarımızın demokratik haklarını o ülkede özellikle kullanma hakkıydı. Teröristlerin kendi ülkelerinde bakıyorsunuz konferansla bağlanmalarına da yine müsaade ettiler. Biz bunları kendilerine sorduğumuz zaman da bize hiçbir cevap veremediler. Şu anda da kendi içlerinde birbirlerine girdiler.

'ERDOĞAN'A VURMAK, TÜRKİYE'YE VURMAK SİZE OY MU KAZANDIRACAK?'

Yatıyorlar kalkıyorlar, AK Parti, Türkiye, Erdoğan. Bizimle ne işiniz var ya. Erdoğan'a, Türkiye'ye vurmak size oy mu kazandıracak. Artık Türkiye birçok şeyleri aşmış vaziyette. Bu ufku Türkiye aştığı için de bunlar rahatsız oluyorlar. 

ZAFER ÇAĞLAYAN AÇIKLAMASI

BAHÇELİ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK İDDİALARI

Bunlar doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Herkes yerini konumunu bilsin. Biz siyaset yapıyoruz. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içinde oldu. Bu diyalogun güçlenerek devamı Türkiye’nin geleceği bakımından önem arz etmektedir. Görüşmeler neticesinde her şey olabilir bunu kimsenin bir kenara atmasına gerek yok.

Ana muhalefet partisi Kandil ile irtibat kuruyor. Bunu hiç gündeme getirmiyorlar. Bu ülkede yerli ve milli olan partilerin görüşmeleri niye rahatsız ediyor. Bunların hepsi suyu bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bizim çok önemli bir yanımız var. Yerliyiz ve milliyiz. CHP ve HDP’ye baktığınızda bunların yerli ve milli bir yanı yok. Tam aksine bunlar bu ülkeye saldıranlarla koalisyon halindeler.

Ana muhalefetin temsilcisi çıkıyor SİHA’lar sivilleri vuruyor ediyor. Nerede bu siviller. SİHA’lar teröristleri vuruyor. Ben beklerdim ki ana muhalefetin genel başkanı çıksın “Ey Tanrıkulu sen kimlerden yanasın” desin. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler. Biz sizi tanıyoruz zaten. Tek farkınız var. Siz CHP’siniz onlar HDP. Hangi merciye müracaat ederlerse etsinler biz attığımız adımların doğru olduğuna, terörle mücadeleyi terör örgütünden bir kişi kalmayıncaya kadar devam ettireceğiz.