Erdoğan'dan istifalarla ilgili yeni açıklama: En kısa zamanda

Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarının istifalarına ilişkin, ''Üç belediye başkanımız istifasını verdi. Üç başkan daha verecek'' dedi.

Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının istifalarına ilişkin ''3 belediye başkanı istifa etti, 3 belediye başkanı da istifasını verecektir. Onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bizim nazarımızda Boko Haram ile FETÖ, DEAŞ arasında fark yoktur. Adı, iddiası, amacı ne olursa olsun, bu örgütlerin tamamı masumların kanlarıyla beslenen katil sürüleridir.
(Nijerya'ya) Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız.

Nijerya ile FETÖ konusunda aynı işbirliğini bekliyoruz. FETÖ eğitim kurumlarını militan yetiştirmek için kullanıyor.

Üç belediye başkanı istifalarını verdiler. Üç belediye başkanımız daha var. Onlar da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini falan yaptılar. Şu anda da sanırım şu anda sanırım bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi takdirde gereği neyse gereği yapılacaktır. Teşkilatımızın vardığı bu karar sürecini kendileriyle de değerlendirdik ve böyle bir adımın atılmasının gereğini söyledik. 3 belediye başkanı istifa etti, 3 belediye başkanı da istifasını verecektir. Onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu zaten kendilerine tebliğ ettik. Ben, başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili genel başkan yardımcım.