Erdoğan'dan İsrail açıklaması: Filistinli kardeşlerimiz olumlu karşıladı

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Filistinli kardeşlerimizle istişare ederek yürüttük. Kendileri bu gelişmeleri olumlu buldular" dedi.

DHA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde varılan mutabakat ve Rusya ile ilişkilerde yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu. 

Erdoğan, "Türkiye olarak bu süreci Filistinli kardeşlerimizle istişare ederek yürüttük. Kendileri bu gelişmeleri olumlu buldular biz de ona göre devam ettik. Gazze’deki Filistinlilere nefes aldıracak mağduriyetlerini düzeltecek adımları süratle atacağız. Anlaşmanın hayata geçmesinde katkısı olan ABD Başkanı Obama başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Rusya ile de bir uçak krizimiz vardı. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için adımları attık" dedi.

'ÖYLE BİLMEM NE GÜNEYDOĞU'YU ŞÖYLE YAPACAĞIZ, BÖYLE YAPACAĞIZ, GEÇİN O İŞLERİ'
Erdoğan konuşmasında "Bu vatanı asla böldürtmeyiz. Öyle bilmem ne Güneydoğu'yu şöyle yapacağız, böyle yapacağız, geçin o işleri. Şu ana kadar 700 kadar şehit verdik ama 8 bine yakın teröristi de etkisiz hale getirdik. Teröristlere halk arasında ‘pisi pisine gitti’ deniyor" dedi.

Suriye konusunda da konuşan Erdoğan, "Çok az sayıdaki mülteci krizini bile yönetemediler. Gelin Suriye’ni kuzeyinde güvenli bölge ilan edelim. Uçuşa yasak bölge ilan edelim, bir taraftan da eğit donat yapalım dedik. Yaklaşmadılar. Suriye konusunda bize destek verselerdi bunların hiçbiri yaşanmazdı. Mazlumun ahı yerde kalmaz. Suriye'de bu katliama ortak olan herkes eninde sonunda bunun hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.