Erdoğan'dan idam yanıtı: Bu konuda kararımı biliyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir açılış sırasında gelen idam sloganlarına "Bu konuda kararımı biliyorsunuz. Parlamentodan bu çıktıktan sonra bunu onaylarım dedim. Benim inancıma göre katili affetme yetkisi devlette değildir" yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören Metrosu'nun açılış törenine katılarak burada bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin yedi düvele karşı savaştığını belirten Erdoğan, idam sloganlarına "Bu konuda kararımı biliyorsunuz. Parlamentodan bu çıktıktan sonra bunu onaylarım dedim. Benim inancıma göre katili affetme yetkisi devlette değildir" yanıtı verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Açılışını yaptığımız Keçiören Metrosu hattının ülkemize, şehrimize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu metro hattının başkentimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 1 milyar lira yatırım bedeli olan, 9 istasyona sahip bu metro ile Keçiören ilçemizde yaşanan trafik sıkıntısının çözüme kavuşacağına inanıyorum. 11 yıl Keçiören'de ikamet etmiş kardeşiniz olarak, metronun inşası sırasında yaşadığınız sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu projenin bitirilmiş olmasını sizler kadar sevinçle karşıladığımı belirtmek istiyorum. 

15 Temmuz Keçiören'in dik duruşunun en güzel örneğidir. Keçiören şehitler verdi. Gaziler verdi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Burada Keçiören'de Yozgat'tan, Çorum'dan, Kırşehir'den, Karadeniz'den, Ankara'nın ilçelerinden gelmiş vatandaşlarımız yaşıyor. Keçiören'de kimse kimse bu Kürt mü, Türk mü, Çerkez mi? diye bakmaz. Bu Sunni mi, bu Alevi mi? diye bakmaz. Buradaki herkes komşudur, kardeştir. 

(İdam sloganlarına yanıt) Bu konuda kararımı biliyorsunuz. Parlamentodan bu çıktıktan sonra bunu onaylarım dedim. Benim inancıma göre katili affetme yetkisi devlette değildir. Devlete yönelik işlenmiş suçlarda devletin affetme yetkisi vardır. Yıllardır Kürt deyip Kürt vatandaşımızın hayatlarını çukurlarla zehir edenleri bu millet gördü. Aynı şekilde Alevi diyerek de bunu yaptılar. Son olarak hayat tarzı üzerinden toplumu birbirini düşürmeye çalışanlar yine yanıldı. Ülkemiz terör örgütleriyle diz çöktürülmeye çalışılıyor. Bugün Türkiye yedi düvele karşı duruyor. 

Bu milleti tanımayanlar açsınlar Çanakkale'ye, İstiklal Harbimize baksınlar. Malazgirt'ten başlayarak 1000 yıldır bu toprakları nasıl vatan kıldığımıza baksınlar. Aynı bedeli ödemek isteyen buyursun gelsin. Hodri meydan. Adam gibi karşımıza çıkamayanlar terör örgütleriyle bizi arkamızdan bıçaklamaya çalışıyorlar. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik böyle de devam edeceğiz. Görüldü ki, bunların derdi bölgeyi DAEŞ'ten temizlemek değil. Ha DAEŞ ha PKK, ha YPG ha FETÖ, ha DHKP-C. Bunların birbirinden hiçbir farkı yok.