Erdoğan'dan erken seçim araştırması talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta erken seçim olmayacak dese de, erken seçim hakkında araştırma yapılması talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP kurmayları tarafından defalarca yalanlanan erken seçim hazırlığına ilişkin Erdoğan'dan talimat geldi.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Erdoğan’ın önceki gün bir grup AKP kurmayıyla görüşmesinde erken seçimin partinin lehine olup olmayacağının araştırılması istendi.

Bazı parti kurmayları, erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin hızla arttığını, bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını dile getirdiler. Haberde, "ekonomideki durağan yapının, Afrin harekâtıyla toplumda oluşan havanın, AB’yle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sürecin avantaj olabileceği, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği" savunuldu.

Bu toplantıda, "Afrin harekâtı sürecinde yaşanacak olumsuz gelişmelerin erken seçim sürecinde beklenenin aksine dezavantaja dönüşebileceğini, seçimlerin normal zamanda yapılmasının daha doğru olacağını" savunanlar da oldu. 

Erdoğan, bu önerileri itiraz etmeden dinledi. Partinin, rutin olarak yaptıkları araştırmalara ilave olarak, erken seçim konusunda bir çalışma yürüteceği belirtildi.