Erdoğan'dan Enis Berberoğlu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hakkında 25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu hakkında “Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası kapsamında tutuklanmasının ardından başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne tepki gösterdi ve “Yargının verdiği karara saygı duymak zorundasınız. Kimse yargıyı baskı altına alamaz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partisinin gençlik ve kadın kolarının düzenlediği iftar yemeğinde konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Yarınlarından umudunu kesmiş bir ülkeyi darbe tehlikelerini bile atlatan güçlü bir yapıya kavuşturduk.

Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel'in dediği gibi 'Yollar yürümekle aşınmaz.' Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki 'adalet' levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz.

Kimse yargıyı baskı altına alamaz. Yargıyı baskı altına almaya çalışanlar aynı durumla karşı karşıya kalabilirler.

Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti'nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde 'Ankara'da da yargıçlar varmış' diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız.

Bir ülkenin en büyük gücü tankı, topu, silahı değil, kendisine çıkacak halkıdır.

Milletimiz devletine tüm gücüyle sahip çıkmaktadır.