Erdoğan'dan Davutoğlu'na: Önemli olan makamlara...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25. kez muhtarlarla buluştu. Erdoğan, "Önemli olan makamlara nasıl gelindiğini unutmamaktır" derken bu sözler Davutoğlu'na mesaj olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine muhtarlarla buluştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar:

MAKAM VURGUSU

Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız Cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır.

Biz hayatımız boyunca millet için milletimizle beraber siyaset yaptık. Önemli olan makamlara nasıl gelindiğini unutmamaktır.

DOKUNULMAZLIK AÇIKLAMASI

Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütünün marşını söyleyerek çıkan sözümona milletvekillerinin de, onları birer kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığını malumdur. Parlamentoda oturumları ne hale getirdiklerini izlediniz, komisyonda neler yaptıklarını izlediniz, sıraların üzerinden nasıl atladıklarını gördünüz, oraları işgal etmeye ve oralarda danışmanlarına varıncaya kadar bu tür eylemler yapmaya kalktılar.

Komisyon Başkanı isteseydi oraya ne medyayı sokardı, ne de bu danışmanları sokardı. Sadece komisyon üyeleri ile bu toplantıları yapabilirdi. Onlar kendilerine verilen bu fırsatı usulüne uygun şekilde kullanmadılar. 

KİLİS'E ATILAN ROKET MERMİLERİ

Son zamanda Kilis'e Suriye tarafından roket saldırısı düzenleniyor. Kilis'te hayatını kaybetmiş olan tüm vatandaşlarımıza ve misafirlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kilis'e yapılan her saldırıya misliyle karşılık verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir. Ben Kilis'teki tüm kardeşlerimin bu olaylar karşısındaki sabrını da takdirle karşılıyorum.

Sizler ki bütün oradaki muhacir kardeşlerimize bir ensar olarak her türlü desteği verdiniz. Bunlar karşılıksız kalmayacaktır.

DAİŞ en büyük zaiyatı Kilis'e yaptığı bu tür operasyonlarda ödemiştir. Böyle devam ederlerse onlar daha çok zaiyat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz; başaramayacaklar.