Erdoğan'dan Davutoğlu için sert sözler

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında yeni kabinede ciddi değişiklikler olacağını yazdıktan sonra, yeni ekonomi politikasının da ipuçlarını verdi. Selvi Erdoğan'ın Davutoğlu hakkındaki ilginç açıklamalarını da köşesine taşıdı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında yeni kabineyle ilgili iddialarını sürdürdü. Selvi, yazısında Erdoğan'ın Davutoğlu ile ilgili söylediği ilginç bir sözü de aktardı.

İktidar içinden aldığı duyumlarla bilinen Abdülkadir Selvi, yeni kabinede bakanların içte birinin değişeceğini söyledi. Kongre sonrası yeni süreci "fiili partili Cumhurbaşkanlığı" olarak adlandıran Selvi, bu süreçte dış politikada görünür olacak ismin Erdoğan olacağını belirtti.

Selvi yeni sürecin ekonomik yönelimini ise "Global piyasalarla uyumlu ve fiyat istikrarını hedef alan değil; kalkınma, üretim ve büyümeyi hedef alan" olarak tarif etti.

Selvi yazısında bir de ilginç anektod aktardı. İplerin koptuğu 29 Nisan MYK'sından kısa süre önce Erdoğan'ın Davutoğlu hakkında şöyle konuştuğunu söyledi: "Ben Suudi Arabistan'a gidiyorum, 15 gün sonra Suudi Arabistan'a gidiyor. Ben Amerika'dan dönüyorum, 15 gün sonra Amerika'ya gitmeye kalkışıyor"

Davutoğlu'nun dış politika temasları, Erdoğan-Davutoğlu geriliminde en çok tartışılan konulardan biri olmuştu.

Selvi'nin yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz...