Erdoğan'dan 'darbe girişimi' açıklaması: Senaryosu dışarıda yazılan bir olaydır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe girişimi sadece içeride tezgahlanan bir olay değildir. Bu olay içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir olaydır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da düzenlenen "Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı"nda gündeme ilişkin açıklamada bulunuyor.

"Bize Batı'dan gelen hiçbir ziyaretçi, hiçbir temsilci yoktur" diyen Erdoğan, "Fakat Belçika'ya, Fransa'ya nasıl gittiklerini biliyoruz. Bazı ülkeler havaalanlarında ne yazık ki Türkiye'ye gitmeyin, oraya gitmek Erdoğan'ı güçlendirir gibi reklamlar yayınlamaktadır" ifadelerini kullandı.

"Darbe girişiminin sadece içeride tezgahlanmadığını" belirten Erdoğan, "Bu olay içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir olaydır. Ama bu girişimde bulunanlar bu milletin kendisinini hesap edemediler. Bu darbe hareketini yapanlar, bu insanlara bombalar yağdırırken hangi düşünceyle bunu yaptılar. Hangi insani yapı kendi halkına bombalar yağdırarak, tanklarla üzerine giderek bu vahşeti yapabilir. Şuana kadar 238 şehit, 2 bin 200'ye yakın yaralımız var" dedi.

BİZ NASIL STRATEJİK ORTAĞIZ?

"O FETÖ denilen zat bu işin başında mıdır" diyecek kadar dünyadan bihaber olanlar var. Bütün deliller var. Bunlar Amerika'ya gönderildi. Bizden teröristler istediniz, Hemen göndermişizdir. Biz nasıl stratejik ortağız? Amerika parlamentosunda parayla destekledikleri kişileri bildirdik. Parayı geri iade etmeye başladık dediler. Daha ne delili istiyorsunuz. İngiltere parlamentosunda kimin ne kadar para aldığı bugün medyada çıktı. 

İŞKENCE AÇIKLAMASI

İşkence iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Bizde işkenceye sıfır tolerans, arbede esnasında tekme-tokat yemişlerdir" dedi.