Erdoğan'dan Binali Yıldırım açıklaması: Belediye başkanı oldum, yanıma aldım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ile aralarında fikir ayrılığı olup olmadığına ilişkin soruya, "Zaten farklı düşünmezseniz orada bir yanlışlık var demektir. Zaman zaman o farklılıklar olacak ki güzellikler olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün katıldığı canlı yayında, Binali Yıldırım ile aralarında fikir ayrılığı olduğu iddialarını yanıtladı.

"Zaten farklı düşünmezseniz orada bir yanlışlık var demektir. Zaman zaman o farklılıklar olacak ki güzellikler olsun" diyen Erdoğan, "Fikirlerin çarpışmasından hakikat güneşi doğar ama mesele ne? O istişareyi yapmaktır. Binali Bey, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemden beri benim mesai arkadaşımdır, yol arkadaşımdır. Belediye başkanlığım öncesi de benim gönül arkadaşlığım, yol arkadaşlığım var. Belediye başkanı oldum andan itibaren de kendisini hemen belediyede yanıma aldım ve belediyeden itibaren de aynı yolda yürüyoruz. Partimizi kurduk beraberiz. Hükümet olduk, ulaştırma bakanı olarak beraberiz. Pek çok önemli adımları hamdolsun beraber attık. Şu anda da yine beraber yürüyoruz. Rabbim bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi çok daha büyük hedeflere ulaşmak suretiyle daim kılsın diye dua ediyorum" ifadelerini kullandı.