Erdoğan'dan Almanya'ya: Hasbelkader yakaladıkları zenginlikle...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya'ya yönelik açıklamada bulunarak "Hasbelkader yakaladıkları zenginlikle şimdi tehdit etmeye kalkıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalarına ilişkin konuştu.

"Türkiye'den kaçan teröristler Almanya'da niçin saklanıyor?" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Onlara orada verilen maddi destekleri neyle izah edecekler. Elimizde tüm video kasetlerle ekranlarda sürekli yayınlanan ve Avrupa Birliği'nin yasak koymuş olduğu, terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'yı kendi caddelerinde Alman polisinin koruması altında gösteri yapmasına müsaade eden Almanya, bunu neyle izah edecek? Onun için Almanya kendine çekidüzen vermelidir. Bizi de asla bu tehditlerle ürkütemez bunu bilmelidir. Kendi yargıları ne kadar bağımsızsa şunu bilmeleri lazım ki bizim yargımız onlardan daha da bağımsızdır." 

'HASBELKADER YAKALADIKLARI ZENGİNLİKLE...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Almanya'ya yönelik şöyle konuştu: 

"Biz bir çadır devleti değiliz, kabile devleti de değiliz. Biz bin yıllara baliğ bir devletiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin böyle bir geleneği vardır, böyle bir geçmişi vardır. Bunlar böyle bir çalışma yürütmediğine göre bu iddia sadece uluslararası şirketlerin kafasını karıştırmaya, ülkemizi karalamaya yönelik bühtandan ibarettir. Esasen Almanya kökenli şirketler ülkemizde en rahat çalıştığımız, en güzel işleri yaptığımız kuruluşlar arasında özel bir yere sahiptir. Böyle bir kara propagandayla ülkemizde son 15 yılda 9 milyar dolara yakın yatırım yapan Alman şirketleri üzerinde baskı kurmaya çalışıldığı ortadadır. Uluslararası yatırımcıların tamamı gibi Alman şirketlerine de ülkemizin kapıları ve milletimizin gönlü sonuna kadar açıktır. Dünyada serbest pazar ekonomisi denilen bir şey var. Serbest piyasa denilen bir şey var. Ama bunlar demek ki serbest pazar ekonomisini de öğrenememiş, serbest piyasayı da bilmiyorlar. Hasbelkader yakaladıkları zenginlikle şimdi tehdit etmeye kalkıyorlar."