Erdoğan'dan ABD'li generale: Sen kimsin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimiyle başlayan tutuklama ve tasfiye operasyonuna tepki gösteren ABD'li askeri yetkililere yanıt verdi.

Darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li generale tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Sizlerin 15 Temmuz’daki duruşunuz, aziz milletimin duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. İçimizde hainler olabilir, asla bizi yıldırmasın, yıldırmayacak demiştim. Bu hainler Özel Harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına neden oldular. Onlar ihanetleriyle anılacak, şehitlerimiz unutulmayacak. Biz askeri, polisi, köy korucusu ve tüm milletimizle bir olduk.

Dünya demokrasi nöbetini tutanları izliyor. Sadece geçmiş olsun. 'Gelecek için endişe duyuyoruz' diyorlar. Bunlar sayısı suçluysa artar. ABD’de önemli makamda olan bir general ‘Komuta kademesinden içeri alınanların olduğunu görüyorum’ diyor. İnsan biraz sıkılır, sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin. Sen bu devlete teşekkür edeceğine, darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Benim milletimi asla inandıramazsın. Bu açıklamalarla kendinizi açığa çıkarıyorsunuz.
Ne mutlu şehitlerimeze diyorum, o kutlu mücadeleyi veren milletimizi kutluyorum.