'Erdoğan'a o resmi kim verdirdi? Bunda bir kasıt olduğu açık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta'da Coca Cola fabrikasının açılışını yapması AKP'li yazarlar arasında kavga çıkardı. Bir AKP'li yazar açılışı övenlere tepki gösterirken, Erdoğan'ın ekibine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta'da açtığı Coca Cola fabrikası gündem olmaya devam ediyor.

AKP'li yazarlar arasında da tartışma konusu olan açılışa ilişkin destek yazıları kaleme alan isimlere tepki gösteren Yeni Söz yazarı Can Kemal Özer, "Bir ülkenin cumhurbaşkanını herhangi bir şirketin isminin yazılı olduğu bir panonun önünde konuşturmak müthiş bir kurnazlık. Bunu başaran CocaCola, milyarlarca dolara yapamayacağı PR faaliyetini yaptı" dedi.

"Erdoğan'ın konuştuğu mekânın arkasında şirket/marka adının yer almaması sağlanabilirdi. Ama yapılmadı. Bunda da bir kasıt olduğu açık…" diyen Özer, "Tabi burada bir kusur varsa (ki var) bu Beştepe'deki konudan sorumlu ekibe ait. Cumhurbaşkanı elbette bir yatırımcının tesisinin açılışında konuşabilir. Ancak bu dünya çapında tepki alan bir şirket ise Cumhurbaşkanı'nın ekibinin çok dikkatli davranması gerekir. Bu hassasiyet eksikliğinin faili kimdir ve hâlen görevde midir bilmiyoruz ama bu hassasiyetin gösterilmediği ve Erdoğan'ın yıpratılmasına izin verildiği açıktır. Her fırsatta AK Parti'yi eleştirenler bir tarafa, AK Parti tabanı da bu karelerden rahatsız oldu" ifadelerini kullandı.

Özer, açılışa destek veren bir AKP'li yazarı da hedef alırken, "Bu süreçte Süleyman Özışık bir yazı kaleme almış. Reklam kokan, evlere şenlik, kara mizah örneği, vıcık vıcık bir yazı... Bu gazeteci tayfası bir âlem işte! Bildiği bilmediği her konuda yazar, çizer. Dününü unutup, esen rüzgârın ardından koşar ve bunu kimsenin görmediğini sanır" dedi.