'Erdoğan'a hakaret' iddiasıyla tutuklanan 2 gencin tutukluluğuna itiraz edildi

Giresun'da hafta başında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanan Atakan Türk ve Batuhan Asal'ın tutukluluğuna itiraz edildi. İki genç, cezaevinde mahkemenin kararını bekliyor.

soL-Giresun

Giresun'da hafta başında "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanan Atakan Türk (19) ve Batuhan Asal'ın (25) tutukluluğuna itiraz edildi. İki genç, cezaevinde mahkemenin kararını bekliyor. 

22 Ağustos Pazartesi sabahı evleri basılarak gözaltına alınan Halkevi üyesi Atakan Türk ve Gençlik Muhalefeti üyesi Batuhan Asal, çıkarıldıkları mahkeme tarafından "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanmışlardı. Türk ve Asal'ın tutuklanmalarına, Facebook paylaşımları gerekçe gösterilmişti. Türk ve Asal'la birlikte mahkemeye çıkarılan İ.S. (17) ise yaşı küçük olduğu için tutuksuz yargılanacak. 

Türk ve Asal'ın avukatları tutukluğun sona ermesi için dilekçe verdi. İki genç, cezaevinde mahkemenin kararını bekliyor. 

Gençlik Muhalefeti'nden yapılan açıklamada, "Arkadaşımızın ve Gezi düşlerinin yanındayız, onun gibi gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Ne Gezi düşleri ne de Batuhan’ın düşleri hapsedilemez. Batuhan Asal Serbest Bırakılsın!" denildi. 

Ayrıca sosyal medyada Türk ve Asal'ın serbest bırakılması istemi dile getirildi.