Erdoğan'a Gaziantep'te Cerablus brifingi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlik ve Kardeşlik" adıyla düzenlenen mitinginde hitap etmek için Gaziantep’e geldi. Gaziantep Valiliği’nde "canlı bomba" saldırısı ve "Fırat Kalkanı" harekatıyla ilgili Erdoğan’a brifing verildi.

DHA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak ve "Birlik ve Kardeşlik" mitinginde hitap etmek için Gaziantep’e geldi. Gaziantep Valiliği’nde "canlı bomba" saldırısı ve "Fırat Kalkanı" harekatıyla ilgili Erdoğan’a brifing verildi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile Gaziantep Valiliği’ne hareket etti. Erdoğan’ın konvoyunun geçişi sırasında havadan da helikopterler ile güvenlik önlemi alındı.

BRİFİNG ALDI

Gaziantep Valiliği önünde kendisini karşılayan tören mangasını selamlayan Erdoğan, valilik makamına çıktı. Erdoğan, burada Vali Ali Yerlikaya’dan hem geçen cumartesi gecesi kına eğlencesine düzenlenen ’canlı bomba’ saldırısı, hem de ’Fırat Kalkanı’ harekatının yürütüldüğü Cerablus ile komşu olan Karkamış sınırındaki gelişmeler ve kente ilişkin genel brifing aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın brifing aldığı toplantıya Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.