Erdoğan yine konuştu: Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfu

Erdoğan medya temsilcileriyle bir araya geldiği iftarda yine Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne değindi, "Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur" dedi. Erdoğan, "Bugün medyamızın daha renkli, daha demokratik daha çoğulcu olduğunu bir muhakkaktır" sözleriyle de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan medya temsilcileriyle bir araya geldiği Tarabya Köşkü'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde yine "Adalet Yürüyüşü" vardı. Gün ortası yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu yargıyla tehdit eden Erdoğan bu kez konuşmasında "Yollarda yasal olarak yürümeniz hükümetimizin bir lütfudur. Siyasette söyleyecek sözü olanın bunu ifade edeceği yer yol kenarı değil meclis kürsüsüdür" dedi.

Erdoğan gazetecilere "ders" vermeyi de ihmal etmedi, konuşmasında "Haber peşinde koşmakla ihanete aracılık etmek tamamen farklı şeylerdir. Manşetini, kalemini, gazete sayfalarını terör örgütünün emrine verenlere, eline silah alıp dağa çıkan arasında temelde bana göre hiçbir fark yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde devlet sırlarını sözüm ona haberleştirmek gazetecilik olamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Hukuk önünde hiç kimse dokunulmaz değildir. Bunun ifade edileceği yer yol kenarları değil Meclis kürsüsüdür. Adalet yollarda değil adliye binalarında aranır. Terör örgütü mensuplarıyla iş birliği içinde hukuku çiğnemenin, milli güvenliği tehdit eden eylemlere girişmenin elbette bir müeyyidesi olacaktır. Dünyanın hiç bir ülkesinde devlet sırlarını yasa dışı yollarla, tahrif ederek, eğip bükerek sözüm ona haberleştirmek gazetecilik faaliyeti olarak görülemez, gerçekçi olalım.

İktidarlarımız döneminde diğer alanlarda olduğu gibi medya sektöründe de farklı seslerin, farklı görüşlerin dillendirilmesine özellikle imkan sağlamaya gayret ettik. Ayrıcalıklarını kaybedenler bundan rahatsız olsalar da bugün medyamızın daha renkli, daha demokratik daha çoğulcu olduğu bir muhakkaktır, bir gerçektir. Demokraside ulaştığımız seviye itibarıyla ülkemizde artık hiç kimse milli iradeyi yok sayamaz.

Kendini milletin ve seçtiklerinin üstünde göremez. Türkiye'de anayasa ve yasalar herkes için bağlayıcıdır. Nasıl siyasetçiler hukuk içinde hareket etmek zorundaysa şüphesiz ki gazetecilerin, medya dünyası mensuplarını aynı şekilde hukuka bağlı kalmak zorunda olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz."