Erdoğan yine Ayder'e gözünü dikti: Buralar çekim alanları

Erdoğan yaylaları imara açmamışlar gibi "Ayder'i kirlettik" dedi. Erdoğan'ın "kirlettik" dediği doğal dokunun yitirilmesi değil daha fazla ranta, imarlaşmaya açmanın bahanesi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeşil Yol" denen yaylalara otoban projesini zorlamamış gibi "Ayder'i kirlettik" dedi.

Rize'de konuşan Erdoğan, "Şu andaki Ayder bizim temsilimiz olamaz. Ayder'i kirlettik. Ayder'e benzer dönüşümü Uzungöl'e de yapmalıyız. Buralar çekim alanları" dedi.

Erdoğan'ın sözleri şöyle:

"Şu andaki Ayder, bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka, biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Burayı İnşallah devlet olarak da özellikle duracağız. Ayder'i kentsel dönüşüm ile hakikaten şanına yakışır hale getireceğiz.

İçişleri Bakanımız ile Uzungöl'ü görüştük. Aynı değişim dönüşümü Uzungöl'de yapmamız lazım. Bunlar çekim alanı. Otel olayına girmeleri halinde Rize rahatlayacak. Anlık kazançlar uğruna güzelliklerimizin tahribine asla müsaade etmemeliyiz."

Erdoğan'ın "Ayder'i kirlettik" derken kastettiği elbette ki doğal dokusunun yitirilmesi değil.

Erdoğan'ın cümlesinin devamında dediği gibi "Ayder'e benzer dönüşümü Uzungöl'e de yapmalıyız. Buralar çekim alanları" olması. 

YENİ HAMLE Mİ GELİYOR?

Karadeniz'in doğal dokusunu HES'lere, otobanlara, betonlara teslim etmek isteyen Erdoğan ve iktidarının bu kez yeni hamleler mi yapacağı sorusu akıllara geldi.

Bilindiği üzere Rize'de yaylaları birleştirmeyi öngören "Yeşil Yol" adı verilen otoban projesi büyük protestolarla karşılanmıştı.

Aynı yapılaşma zorbalığından bir diğer nasibini alan da Uzungöl olmuştu.

Uzungöl'ün helikopterle çekilen son görüntülerinde imarlaşma sonucu neredeyse tüm doğal dokunun yitirildiği görülmüştü.

UZUNGÖL

Uzungöl'ün önceki ve sonraki hali şu şekilde: