Erdoğan: Yardımcı doçentlik kaldırılsın, Erasmus benzeri Mevlana programımız olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, akademi dünyasında serzenişte bulunup "yardımçı doçentlik" unvanının kaldırılması gerektiğini söyledi. İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Katar krizine ilişkin, "Üç kardeş ülke... Biz bu hallere neden düştük. Bunlar bizi üzüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez krizine ilişkin "İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı"nda açıklamada bulundu.

ERDOĞAN'DAN "YARDIMCI DOÇENTLİK KALDIRILSIN" ÖNERİSİ

Erdoğan, akademi dünyasına serzenişte bulunup yardımcı doçentlik unvanının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir ya, bunu gözden geçirin. Dünyanın kaç yerinde var? Bunu da söyleyin. Pek görmüyorum. Bunu birileri birilerini oyalamak için yapmışlar. Bizim hocalara ihtiyacımız var.”

"ERSAMUS BENZERİ MEVLANA PROGRAMI OLSUN" ÖNERİSİ

İslam ülkelerinde üniversiteler arası tecrübe paylaşımının artırılması gerektiğini söyleyen Erdoğan, “YÖK başkanımızdan ‘Mevlana’ programını ‘Erasmus’ benzeri bir program haline dönüştürmesini rica ediyorum. Değişim programının sadece bununla sınırlı kalmaması ve ortak diploma programlarının da devreye alınması şarttır” derken, YÖK’ten bir ricada daha bulundu.

MEDRESE ÖVGÜSÜ

Erdoğan konuşmasında, "Nasıl medeniyetimizin gerilemesi medreselerimizin çökmesiyle ilim alanında başlamışsa, yükselişimiz de Allah'ın izniyle inşallah oradan olacaktır" dedi.  

"BU HALLERE NEDEN DÜŞTÜK?"

"Müslümanlar ancak kardeştir. Sınırlarımızın aramıza girmemize, bizi birbirimizden koparmasına asla izin veremeyiz" diyen Erdoğan, "Son zamanlarda yaşanan hadiselerin aramıza yeni duvarlar, bariyerler ördüğü de bir gerçektir. Hafta sonu Körfez turuna çıkışımızın sebebi işte oradaki bariyerler sebebiyle. Üç kardeş ülke... Biz bu hallere neden düştük. Bunlar bizi üzüyor" ifadelerini kullandı.