Erdoğan ve Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın bugün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın bugünkü telefon görüşmesine ilişkin ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Türkiye ve ABD arasındaki ikili konuları ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Suriye krizi ve bölgesel konular hakkında görüş teatisinde bulunmuşlardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi zirvesi hakkında ABD Başkanı Trump ile bilgi paylaştığı görüşmede, terörle mücadele üzerinde de durulmuştur.

Türkiye ve ABD ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine değinen iki lider, DEAŞ, PKK, FETÖ ve benzeri örgütler dâhil, tüm terör örgütlerine karşı birlikte mücadele etme konusunda mutabık kalmışlardır."

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı. Açıklama, iki ülkenin stratejik partner olduğu belirtildi ve teröre karşı ortak mücadeleden bahsedildi.