Erdoğan ve 'Rabia': Yaklaşık 511.000 sonuç bulundu

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmiş dönem başkanı Mısır’a çabalarından dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanması, "Rabia'ya ne oldu?" sorusunu akıllara getirdi.

Haber Merkezi

Google'a "Erdoğan Rabia" yazdığınızda "Yaklaşık 511.000 sonuç bulundu" ifadeleriyle karşılaşıyorsunuz. Başbakanlığından Cumhurbaşkanlığına kadar gittiği her şehirde yaptığı her mitingte Erdoğan'ın elleri hep "Rabia işareti"ne gidiyordu. Müslüman Kardeşleri "demokrasi kahramanı" ilan ettiğinde de "Rabia" vardı, 400 milletvekili isterken de...

Aradan geçen "511 bin sonuçluk" geçmişin ardından Erdoğan dün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın zirvesinde yaptığı konuşmanın açılışını "Öncelikle 12. İİT dönem başkanı Mısır'a çabaları için teşekkür ediyorum" sözleriyle gerçekleştirdi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERDEN 'MÜSLÜMAN MÜSLÜMAN'IN KARDEŞİDİR'E
Daha önce defalarca kez, Mısır'ın Müslüman Kardeşler kökenli devrik İslâmcı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye "kardeşim" diyen Erdoğan'ın bu sözleri, "4parmak NeOlacakŞimdi" hastagiyle Twitter gündemine de girdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi için kullandığı "Ve ben uluslararası platformlarda sürekli olarak, şu anda darbeci Sisi’yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi hep söyledim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Buradan da söylüyorum. Benim indimde Mısır’ın cumhurbaşkanı Sisi değildir, yine Mursi’dir" ifadelerini unutan Erdoğan'ın, kısa bir internet taramasıyla ortaya çıkan "Rabia"lı fotoğrafları ise şöyle: