Erdoğan ve damadına bağlılık mektupları gönderen Alkin de, Varlık Fonu yönetiminde!

Berat Albayrak'a gönderdiği biat, bağlılık ve övgü e-postaları Wikileaks tarafından açıklanan ekonomist Kerem Alkin, Erdoğan Ailesi tarafından Varlık Fonu A.Ş. yönetiminde görevlendirilerek ödüllendirildi. Alkin, Albayrak'a gönderdiği bir e-postada "Hayat kurgum, gönül bağım olan insanlara karşı aidiyet hissetmek üzerine kuruludur. Bu durum, Sayın Cumhurbaşkanımız için de, sizin…

Haber Merkezi

AKP döneminde tanınan ekonomistlerden Kerem Alkin, şimdi de Yiğit Bulut'la birlikte Varlık Fonu A.Ş.'nin yönetim kurulunda görevlendirildi. Alkin, geçtiğimiz günlerde Wikileaks tarafından açıklanan e-postalarla gündeme gelmişti. Alkin'in Erdoğan Ailesi'ne biat, bağlılık, aidiyet duyduğunu ifade eden övgü dolu e-postaları dikkat çekmişti. Alkin, şimdi milyarlarca lira değerinde kamu varlığının devredildiği Varlık Fonu A.Ş.'de görev yapacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve aynı zamanda Enerji Bakanı da olan Berat Albayrak'a gönderdiği e-postalarla gündeme gelen Kerem Alkin, Erdoğan Ailesi'ne yakın bir isim olarak tanınıyor. 

İŞTE O E-POSTALARDAN BAZILARI 

Alkin'in damat Berat Albayrak'a gönderdiği bazı e-postalar şöyle: 

  • Sayın Bakanım, ek'te hem normal özgeçmiş, hem de YÖK formatındaki özgeçmişim söz konusu. Hem para-banka, hem finans, hem merkez bankacılığı, hem de reel sektöre yönelik ne kadar makale, araştırma ve ödül aldığım gözüküyor.
  • Önerim, tümden Obama Yönetimi ve ABD'yi dolaylı veya direkt desteğinden suçlamak yerine, son 10-15 yıldır, ABD yönetimine sızmaya çalışan ve ABD'yi çok tehlikeli serüvenlere, savaşlara sürüklemeye çalışan bir siyasi görüşün, FETÖ darbe girişiminin de arkasında olabileceği yönünde, siyasilerimizin ifadelerinde bir mesaj değişikliğine gidilmesinin yararlı olabileceğidir.
  • Hayat kurgum, gönül bağım olan insanlara karşı aidiyet hissetmek üzerine kuruludur. Bu durum, Sayın Cumhurbaşkanımız için de, Sizin için de geçerli. Bu nedenle, belirli aralıklarla attığım mesajlar ve mailler ile rahatsızlık vermediğimi umut ediyorum.
  • Sayın Bakanım, artık bizlerin de önü lütfen açılsın, destek verin, destek olalım.
  • Önceki maillerimde gönderdiğim çalışmaların katkı sağladığı umuduyla, saygı ve sevgilerimi sunarım.
  • Bu arada, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sizin için, daha önce hayli destekleyici iken, son 1 yıldır ortalıkta epey Sizlere yönelik atıp tutmakta olduğunu duyduğumuz, Yapı Kredi ekonomisti Cevdet Akçay'ın başbakanlığa danışman olduğu duyumları var İstanbul'da. Saygısızlık sınırlarını fazlasıyla zorlayan bir üslupla atıp tutan bir kişinin böyle bir makama danışman yapılması, hoş değil. Merkez Bankası başkanlığı için beklentisinin gerçekleşmeyeceğini anlaması ile, çark ettiğinden söz ediliyor. Eğer, Akçay'ın danışmanlık duyumu doğru ise, böyle, bir bu tarafa, bir o tarafa yalpalayan insanlara bu tür görevler verilmesi, yanlış anlamaları da beraberinde getirir.
  • Bloomberg HT kanalını yönettiğim dönemde, Türk iş dünyası için önemli bir yük olan 'kıdem tazminatı' konusunun, bireysel emeklilik sistemine devri yoluyla, iş dünyasının üzerinden bir yük olarak kalkması ve daha iyi yönetilmesi için, bir dönem yayınlarımız ile konuyu tam ikna noktasına gelmiştik ki, son noktada vaz geçilmişti.
  • Sayın Bakanım; uzun ve önemli bir seyahatten sonra, hoş geldiniz. Bugün(cumartesi) Yeni Şafak'ta bu seyahatin önemine dair bir yazı yazdım. Umarım, iyi toparlamışımdır. 
  • Bugün (Cumartesi), Ethem Mahçupyan, Cevdet Akçay'ın bir yabancı finansçı için Cumhurbaşkanlığı'ndan almaya çalıştığı bir randevuyu alamaması nedeniyle, onun şikayetlerine yer veren ve kardeşimiz Cemil Ertem'i zor durumda bırakan bir yazı yazmış. (…) Cemil Kardeşimizi yalnız bırakmadık.
  • Sayın Bakanım, Star Gazetesi'nin hafta ortası başlayacağı bir yazı dizisi için, benden bu soruları cevaplamamı istediler. Size de takdim etmek istedim cevaplarımı. Saygılarımla…
  • Bir emriniz, tembihiniz olup olmadığı hususunda, sizi 2-3 haftada bir ziyaret etmeyi arzu ettiğimi belirtince, Mehmet Bey, makamınızı arayarak, müsait olup olmadığınızı sordular.
  • Sizin bu önemli davanıza ve mücadelenize fikirsel bazda daha nasıl katkıda bulunabilirim, bana bu konuda da yön gösterirseniz sevinirim. 
  • Sizinle, son Beylerbeyi'nde yaptığımız konuşma doğrultusunda, ben Yeni Şafak GYY İbrahim Karagül ile, 31 Mart'tan itibaren ayrılacağıma dair konuşmayı, geçen hafta perşembe günü yaptım. İbrahim Bey üzüldü; ama, daha çok kızdı. Ben, Ankara merkezli olarak bir görev alma ihtimalimin de söz konusu olduğu yönünde, bir kaç cümle ifade ederek, konuyu başka bir alana çekmek istedim. Mümkün olduğu kadar yumuşak ayrıldık; ama, çok kırıldığını da hissettirdi. Size ifade ettiğim üzere, ayrılma sürecimin kolay olmayacağını tahmin ediyordum. Ama, bir şekilde, yapılması gereken konuşmayı yaptım.
  • Sayın Cumhurbaşkanımızın strateji değişikliği ile tansiyonu düşürücü tutumu kanımca etkili oluyor. AK Parti'nin fabrika ayarlarına döndüğü izlenimi vermesi seçmen nezdinde ve özellikle AK Parti seçmeninde kenetlenme anlamında sonuç veriyor gözüküyor.
  • 15 Temmuz"la birlikte deşifre olan bu hain yapı, zaman zaman 'Allahım, aklıma mukayyet ol' deme noktasına getiriyor.
  • Kıymetli Bakanım, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm Aileyi bu kutlu ve mutlu evlilik için canı gönülden tebrik ederim. Allah, genç çiftimizi bir ömür boyu sağlık ve mutlulukla bir yastıkta kocatsın. Size ve tüm Aileye çocuklarınızın ve torunlarınızın mürvetlerini sağlık ve mutlulukla, huzurla görmenizi Allah'tan niyaz ederim. Dün bir SMS atmıştım. Bu sabah bir de e-mail atayım dedim.
  • Yeni Anayasa için gerçekleştirme gayreti içinde olduğumuz teknik katkının yanı sıra, Başkanlık Sistemi ile ilgili algının güçlü kılınması adına da fikirler zihnimize gelmekte. Bu noktada, son dönemde ABD başkanları içerisinde, vatandaşlarımız tarafından en bilinen ve en sempatik bulunan başkan konumunda olan Bill Clinton, Başkanlık Sistemi'nin faziletleri, güçlü yönleri, siyasi gücün kullanımında sağladığı avantajları izah etmek üzere davet edilecek isimlerden birisi olabilir. Baba Bush çok yaşlı ve oğul Bush'un aynı sempatiyi oluşturamayacağı kanaatindeyim. Bill Clinton'ın olası en önemli engeli, eşinin Başkan adayı olması olabilir. Eşine destek olmak amacıyla, ABD'den ayrılamayabilir. Bugün 85 yaşında olan, El Turco lakaplı Arjantin Devlet Başkanı Carlos Menem de, yine Başkanlık Sistemi'nin faziletlerini anlatması amacıyla davet edilebilir. 1989 ile 1999 arasında, Arjantin'i iyi yönetti. Ama, bizim atladığımız bir siyasi sıkıntısı var mıdır, hatırlamıyorum. Bir diğer önerebileceğim isim, yine Başkanlık Sistemi'nin faziletleri konusunda verebileceği destek adına, 2004 ile 2014 arası Endonezya Devlet Başkanlığı görevini yürütmüş olan Susilo Bambang Yudhoyono'dur. Endonezya'nın 6. devlet başkanıdır ve ülkede demokratik yollarla seçilen ilk devlet başkanı olma özelliği taşımaktadır. İsminin baş harflerinden oluşan SBY kısaltması ile de tanınır.