Erdoğan: Ülkelerin çöküşü de yükselişi de tarımla başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da çiftçilere hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saray'da çiftçilere hitap ediyor. 

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: 

''Çiftçi kardeşlerimi, milletin evinde gazi mekanda ağırlamaktan onur duyuyorum. Burası niye yapıldı diyenlere en güzel cevaptır. Burası milletimizin evidir. Yargıya gittiler burası için. Yapılan yanlış bir şey yoktu. Her şey millet için, vatan için sizler içindi. Hak yerini buldu. 

Çiftçilerimiz en ön safta 15 Temmuz gecesi vatanı için mücadele etti. 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde çiftçilerimiz çok önemli bir rol oynadılar. Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi diyen kibir abidelerine çok güzel cevap verdiniz. 

Türkiye'nin hayvancılık sektörüne çok büyük katkıları olacağı müjdeleri sizlerle duyuracağız. Bir ülke stratejik önemi yüksek alanlarda başarı sağlamadan geleceğe ümitle bakamaz. 

Biz toprağa sevdalı, toprağı gönülden seven bir milletiz. Toprak bizde nedir? Toprak bizde anadır ana. Toprak ana. Kaldı ki biz topraktan geldik tekrar toprağa gideceğiz. Toprak bizim için bu kadar önemli. Ülkelerin çöküşü de yükselişi de tarımla başlıyor. Güçlü Türkiye'nin güçlü tarımdan geçtiğini unutmayalım. Sizler ekmeğinizi topraktan çıkarıyorsunuz, siz her bahar bir mucizeye şahitlik ediyorsunuz. Toprağın bereketiyle ailelerinizi geçindiriyorsunuz. 

Hayatında köye gitmemiş çiftçilerimizin nasırlı ellerinden tutmamış kişiler tarımla ilgili ahkam kesiyor. Son 15 yılda tarımla ilgili nasıl mesafe katettiğimizi en iyi çiftçilerimiz biliyor.''