Erdoğan: Ulan ahlaksız, sen sıcak yatağında yatarken...

Erdoğan, CHP'li vekillere "Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken o ÖSO'lar benim Mehmet'imle beraber senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin'e başlatılan operasyonla ilgili konuştu.

Kocaeli'nde partisinin gençlik kolları kongresinde konuşan Erdoğan, ÖSO'ya "terörist" tanımı yapan CHP'li vekillere "Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken o ÖSO'lar benim Mehmet'imle beraber senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bunu Mehmet'im yaptı, bunu ÖSO'lar yaptı. Hani o, bu CHP'nin kendini bilmez bazı terbiyesizleri var ya hani, o terörist diye ifade ettiği ÖSO'lar var ya. Ulan ahlaksız sen sıcak yatağında yatarken o ÖSO'lar benim Mehmet'imle beraber senin kol kanat gerdiğin teröristleri yok ediyorlar. 394 sabahtı şimdi kim bilir 400'ün üzerinde" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bu Afrin operasyonu var ya, işte bak millet aynen 15 Temmuz gibi şimdi de Afrin'e yürüyor. Sınırlarımızı taciz edenler, bu vatana ihanet edenler bedellerini ödeyecek.

  • En az bir yabancı dili mutlaka bileceksiniz. Kendi alanınızda dünyadakilerden asla geri kalmayacaksınız. En iyi mühendis, doktor, iktisatçı olacaksınız. Aynı zamanda ülkemizin tarihini, güncel gelişmeleri de ihmal etmeyeceksiniz. Tüm gençlerimizi AK Parti'de siyaset yapmaya davet ediyorum.
  • Yıllarca ülkemizde insanlara, özellikle de gençlere siyaset kötü bir uğraş gibi gösterilmeye çalışıldı. Hâlbuki siyaset, ülkenin geleceği için söz söyleme, fikir belirtme, irade ortaya koyma sanatıdır.
  • ("Bizi Afrin'e götür" sesleri üzerine) Afrin'in kenar kıyılarına ben gittim. Komutana sordum 'Ne durumdayız, ihtiyaç var mı?' diye, 'Şimdilik yok' dediler, olduğu anda beraber gideceğiz.
  • Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yoktur. Ama gönül sınırlarımız içindeki hiçbir kardeşimizin mahzun kalmasına, hele hele zulüm görmesine de seyirci kalamayız.

BAHÇELİ'YE PANKARTLA TEŞEKKÜR EDİLDİ 

Erdoğan'ın konuştuğu sırada kongrenin yapıldığı alanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden bir pankart açıldı. Pankartta "Sayın Devlet Bahçeli'yi milli duruşundan dolayı tebrik ederiz. AK Gençlik" ifadesi yer aldı.