Erdoğan: Türkiye’nin asıl felaketi bu terör olayları değil

Atatürk Havalimanı saldırısına dair konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin asıl felaketi bu terör olayları değil, hedeflerinden ve ideallerinden vazgeçmesi olur" dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da düzenlediği iftarda Atatürk Havalimanı saldırısına dair konuştu. Saldırıyı düzenleyen kişiler için "yerleri cehennem" diyen Erdoğan, "vatanımızı böldürmeyeceğiz" dedi.

“Türkiye’nin asıl felaketi bu terör olayları değil, hedeflerinden ve ideallerinden vazgeçmesi olur” şeklinde konuşan Erdoğan, saldırganlar için "hem kendini patlatıyorsun hem de o insanlar bu sebeple orada ölüyorlar" diyerek, "böyle bir şeyi nasıl yaparsınız?" diye sordu.

"Türkiye’nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum" diyen Erdoğan, "bu terör örgütleri üzerinden bizi tedip edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş" diye belirtti.

Rusya'ya dair de konuşan Erdoğan, önceliğin turizm olacağını ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu konuda konuşacaklarını söyledi.

'GİDERKEN BANA MI SORDUNUZ?'
Türkiye-İsrail ilişkilerine dair de konuşan Erdoğan, İsrail'in Türkiye'nin taleplerini karşıladığını öne sürdü.

İHH'nın Mavi Marmara konusundaki tepkilerine dairse "Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz? Biz zaten yardımı yaptık, yapıyoruz. Bunları da yaparken, gövde gösterisi olsun diye mi yapıyoruz? Edebi adabı içinde yaptık yapıyoruz." diyen Erdoğan, "biz burada uluslarası bazda bir adım atıyoruz" diyerek kendisini savundu.