Erdoğan: Türkiye ateşle imtihana tabi tutuluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye terör örgütleri üzerinden ateşle imtihana tabi tutuluyor. Bu saldırılarla başa çıkacak güce sahibiz" dedi.

Saray'da muhtarlarla buluşan Erdoğan, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Türkiye terör örgütleri üzerinden ateşle imtihana tabi tutuluyor. Bu saldırılarla başa çıkacak güce sahibiz.

Dik duracağız, soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz.

Kaybedersek Sevr tezgahı yeniden önümüze getirilecek.

Türkiye'de etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılmasına karşı benim gibi karşı çıkan var mıdır bilmiyorum.

Ortaköy'le ilgili bu kadar feveran edenler Gaziantep'le ilgili ne konuştular soruyorum. Biz tüm saldırılara aynı şekilde bakıyoruz. Hemen Ortaköy'ü yaşam biçimine kaydırmaya gerek yok, ülkemizdeki siyasi iradeyi bir kenera itelemeden başka bir şey değildir bu. Saldırgan orada değil de pazar yerinde saldırsa, aynı sayıda insanı katletse benzer tavır gösterilecek miydi? Burada gösterilen tepki yasla ilgili değil, toplumu kutuplaştırmayı içeriyor. 

Türkiye'de kimsenin yaşam biçimi sistematik bir saldırı altında değildir. Acaba Türkiye'de kim ben şu şekilde yaşamak istiyordum da yaşayamadım, şöyle giyinmek istiyordum da giyinemedim diyor. Bir bakıyorsunuz birileri sosyal medyada, birileri köşelerinde utanmadan bunları yazabiliyor.

Müezzine saldırılması ne kadar yanlışsa, namaz kılmayana zorlama yapılması da yanlıştır. Çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşı olduğumuz gibi azınlığın çoğunluğa tahakkümüne de karşıyız. 

Türkiye'de yaşam biçimi nedeniyle herhalde en çok saldırıya uğrayan bu kardeşinizdir. 

 

El Bab operasyonu kararlılıkla sürüyor. El Bab'tan sonra Menbiç'i de temizleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde Başbakan ve bakanlar Irak'a gidecek ve ilişkileri daha da ileri taşıyacak.