Erdoğan, Trump'ın saldırısına sahip çıktı: Bazıları ABD'yi kınıyor, neyi kınıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın emrini verdiği saldırıya sahip çıkarak, "Bazıları kınıyor. Neyi kınıyorsunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye'ye ait Şayrat Hava Üssü'nü vurmasına sahip çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın emrini verdiği saldırı için Erdoğan, "Atılan adım gecikmiş bir adımdır. Bu adımı ben takdirle karşıladım. Ama bana göre yetmez" diye konuştu.

Erdoğan, ABD'yi eleştirenlere de tepki göstererek, "Bazıları kınıyor. Neyi kınıyorsunuz?" dedi.

'KİMYASAL SİLAH DEMENİN ANLAMI YOK'

Cumhurbaşkanı, "6 yıldır, kınayanlara ben bunu söyledim" diye konuşurken, konunun "kimyasal silah" ile ilgili olmadığını da itiraf ederek şunları söyledi:

"Bakın burada hedef saptırma var. İkide bir kimyasal silah diyorlar. Uluslararası hukuk yasakladı diye sürekli kimyasal silah demenin anlamı yok. Sebep sonuç ilişkisine bakmak lazım. Bugün 1 milyona yakın insan öldürülmüşse, bunun ne kadarı kimyasal silahla öldü, ne kadarı konvensiyonel silahlarla öldü? Konvensiyonel silahlarla öldürülenlerin sayısı kat kat fazla. O üs malum, kimyasal silahların kullanıldığı bir üs olarak devreye girdi. Hedef saptırma yapıyor bazıları. Neymiş, oradaki terör örgütlerinin depolarından çıkmış. Diyorlar ki, Suriye'de kimyasal silah yok... Bal gibi de var. Temennimiz şu: Bu iş temenni ederiz ki, Amerika'nın şu anda yaptığıyla kalmasın. Rusya da bu işin içine girsin. Hala Esed'i savunma durumunda kalmasın. Son açıklamasında Esed'e sınırsız desteğimiz olmayacak dedi."