Erdoğan-Trump görüşmesi bitti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'la "20 dakika sürecek olan" görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'la görüşmesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılacak görüşmenin 20 dakika süreceği belirtilmiş, Erdoğan'ı Protokol Genel Müdür Vekili Rosemerie Pauli karşılamıştı.

TRUMP SORU KABUL ETMEDİ

Görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, Trump, ABD'nin "IŞİD ve PKK gibi terörist gruplarla mücadelede Türkiye'ye destek verdiğini" söyledi ve yalnızca 2 dakika konuştu, gazetecilerden soru kabul etmedi.

ABD Başkanı Trump; "Erdoğan’ı konuk etmekten şeref duyuyorum. Türkiye komünizmle savaşta önemli bir ülkeydi. Sovyetlere karşı efsanevi bir varlık gösterdiler. Onların muhteşem cesareti Kore’deki bizim unutmadıklarımızdandır. Şu anda terörle mücadelede ortak bir düşmanımız var ve beraber çalışmak istiyoruz. Türk halkına desteğimizi sunuyoruz. Türkiye’yi terörle mücadelede PKK DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı destekliyoruz. Tüm bu yaşananlar insanlık vicdanını yaralıyor Suriye’deki şiddet. Barışçıl bir sonuç için gerçekleşen çabaları takdir ediyoruz" dedi.

Erdoğan ise, bölgede ABD ile işbirliği çağrısında bulundu ve bunun "dünya için çok önemli" olduğunu belirtti ve 10 dakika konuştu.

Erdoğan; "Öncelikle Trump’a ve ekibine ilgiden dolayı şükranlarımı ifade ediyorum. Bir kez daha huzurlarınızda Trump’ı elde ettiği zafer için seçimlerde, tebrik ediyorum. Köklü geçmişe dayalı Türkiye-ABD ilişkilerini ele aldık. Türkiye ile ABD arasında ilişkiler müşterek bağlar düzleminde gelişmiştir. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız küresel barış için önemlidir. Esasen ABD ile BM ve NATO gibi kilit kuruluşlar ile yakın işbirliği içindeyiz. Önümüzdeki süreçte diyalog ve dayanışmayı daha da artırmakta kararlıyız. Doğrusu bu ziyaretimizin tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum" dedi.