Erdoğan tabut başında konuştu: ÖSO ile birlikte kazanacağız!

Afrin'deki operasyonda hayatını kaybeden astsubay Musa Özalkan'ın cenazesinde tabut başında konuşan Erdoğan, operasyonun 'milletin kararı' olduğunu iddia etti.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı harekatında hayatını kaybeden piyade astsubay üst çavuş Musa Özalkan için Ankara'da cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Şehidimiz Musa Özalkan Afrin operasyonundaki ilk şehidimiz. Rabbimiz Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak sizler bilemezsiniz, demiştir. Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz onun şahadetine şahidiz o da bizim saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz Mehmet'lerimiz bu karda kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar kimlere karşı? Teröristlere karşı. DEAŞ gibi terör örgütüne yönelik operasyondur. Bu operasyonu milletimiz ÖSO birlikte zafere ulaşma suretiyle kazanacağız" diye konuştu.

"Kararlıyız azimliyiz. Acaba şunlar ne demiş, bunlar ne demiş, dünyada şu ülke nasıl bakmış, bu ülke nasıl bakmış, buna bakacak halimiz yok" diyen Erdoğan, "Bu konuda karar bu milletindir. Şu anda yavrumuz bu noktada attığı tweet'lerle de adeta geleceğini okudu. Adeta şahadetten kendisine gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerekeceğini de orada bildirdi. Bu millet güçlü. Biz evladımızın bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz, onu da yerine getiririz. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.