Erdoğan: Son zamanlarda gerileme başladıysa bunun sebebi...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Son zamanlarda da gerileme başladıysa bunun sebebi de bazı maalesef yaptığımız yanlışlardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada,  "Son zamanlarda da gerileme başladıysa bunun sebebi de bazı maalesef yaptığımız yanlışlardır. Kendi çıkarını partisinin ve ülkesinin çıkarlarının önünde tutan hiç kimse Ak Parti'de yöneticiliğe talip olamaz. Kesinlikle. Davası ve ülkesi için çalışacak milletimiz ile kucaklaşacak, proje üretecek herkese yüreğimiz ve kollarımız açık. İhanete bulaşmamış şartı ile partimize ve ülkesine hizmet etmiş herkesin başımızın üzerinde yeri var" dedi. 

Erdoğan, Giresun'da Genişletilmiş İl Danışma toplantısında konuştu. 16 Nisan referandum sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Durmaksızın, kesintisiz bir mücadele içinde olduk. Bu süreç içerisinde elbette yorulan, yolda kalan maalesef yolunu şaşıran arkadaşlarımız da oldu. Ak Parti'nin en önemli özelliği kendini yenileyebilmesidir. Önümüzde zorlu bir mücadele dönemi başlıyor. 2019 seçimleri çok önemli. Ak Parti, demek Türkiye demektir. Ak Parti zaafa uğrarsa Türkiye zaafa uğrar demektir. 16 Nisan'da alınan yüzde 51,4 oy oranı Ak Parti oyu değildir. Aynı şekilde hayırcıların aldığı yüzde 48,6 oy da sadece CHP'nin oyu değil. Zannediyorlar ki bu oy bizim değil. Onlara en güzel cevabı 2019 Mart ayında inşallah vereceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, "Partimizde ciddi bir yenilemeyi ve değişimi hayata geçirmekte kararlıyız. Büyük kongre sürecimiz bu değişimi kendi tabi sürecinde yapmayı sağlıyor. Bu sürecin, en sağlıklı şekilde yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.