Erdoğan 'sizde de bir papaz var, iade edin' demişti: 'Babam Türkiye'de ihanete uğramış hissediyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor. Sizde de bir papaz var. Siz de onu bize verin" diyerek Gülen'in iadesini talep ederken, Türkiye'de tutuklu bulunan ABD'li rahibin kızı Jacqueline Furnari, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi davası kapsamında ‘FETÖ’ye üye olduğu gerekçesiyle İzmir’de tutuklanan rahip Andrew Brunson’ın kızı Jacqueline Furnari, Amerikan Senatosu Helsinki Komisyonu’nun düzenlediği toplantıda konuştu. Jacqueline Furnari, Türkiye konulu toplantının ardından Amerika’nın Sesi'ne açıklamalarda bulundu.

Furnari, ailesinin uzun yıllardır Türkiye’de yaşadığını, kendisinin de Türkiye’de yetiştiğini anlattı, babasının yaşananlar nedeniyle kendisini ihanete uğramış hissettiğini söyledi.

"Babam Türkiye’de 24 yıl yaşamış biri olarak kendisini ihanete uğramış hissediyor. Türkiye onun vatanı gibi olmuş, orası çocuklarını yetiştirdiği ülke. Türk halkını ve onlara hizmet etmeyi çok seviyor" diyen Jacqueline Furnari, "Dolayısıyla gerçek dışı iddialar ve suçlamalarla bir yıldır hapiste tutulması, ailesinden koparılmış olması ona ihanete uğradığı duygusunu yaşatıyor. Kendi kendine bu sahte suçlamalarla neden Türkiye’de hapiste tutulduğunu sorguluyor. Bu noktada sanırım artık serbest kaldıktan sonra orada kalmak istemeyecek ve güvenli şekilde Amerika’ya evine dönecektir" ifadelerini kullandı.