Erdoğan: Sen bulunmaz hint kumaşı değilsin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'ye "53 yıldır bu milleti kapısında bekleten bir AB var. Sen bulunmaz hint kumaşı değilsin. Biz 53 yıldır devam ediyoruz sizsiz" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde konuştu.

Konuşmasında AB'ye yüklenen Erdoğan, "53 yıldır bu milleti kapısında bekleten bir AB var. Sen bulunmaz hint kumaşı değilsin. Biz 53 yıldır devam ediyoruz sizsiz. Birçok ülkeye böyle baskı yaptınız, ne yaptınız bitirebildiniz mi? Türkiye'yi de bitiremezsiniz. Gerekirse 2 katı, 3 katı çalışırız ama asla boyun eğmeyiz. Bize ideolojik dayatmalarla boyun eğdirmeye çalışanlar kusura bakmasın, Türkiye o ülkelerden biri değil. Siz 200-300 kişiden korkarken Türkiye 3 milyon mülteciye kendi parasıyla bakıyor. Türkiye'nin AB tarafından bu şekilde tahkir edilmesi bizi üzmüştür. Şu an AB defterini henüz kapatmış değiliz ama karşımızdaki fotoğraf olumlu yaklaşmamıza izin vermiyor. Türkiye'nin karşısında bir çok alternatif var. Biz yolumuza devam ederiz. Biz bu alternatirflerle görüşmelerimize devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: DAYANIŞMA, BU VATAN BİZİM...

"Gelin hep beraber altını devreye sokalım. Döviz baskısından piyasaları kurtarmamız lazım. AVM'lerde iş yeri sahipleri hep dövizi tercih ediyor. Burada gerekirse geçici bir düzenleme yapılır. Yerli para devreye sokulur. Bu süreci dayanışma içinde atlatmalıyız. bu vatan bizim, bu topraklar bizim."