Erdoğan parti içi tasfiye için kılıcı çekti, yandaşlar anında konum aldı

Bakanlar Kurulu'ndaki revizyon sonrası AKP içinde asıl tasfiyenin yerel yönetim ve parti örgütlerinde olması bekleniyor. Erdoğan'ın sinyalini verdiği tasfiyeye ilişkin yandaş yazarlar hızla konum aldı.

Haber Merkezi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Salı günü grup toplantısında parti içine dönük eleştirileri yandaş yazarları da harekete geçirdi.

Erdoğan'ın bugün AKP genel merkezinde bakanlar ve milletvekilleri ile kapalı grup toplantısı yapacak olması tartışmaların daha da artacağını işaret ediyor.

Bugün köşe yazılarına da taşınan AKP içi tasfiye tartışmalarının bir kısmı şöyle:

AKP'DEN BÜTÜNÜYLE UZAKLAŞMASI ÇOK YAKIN...

Sabah gazetesi köşe yazarı Okan Müderrisoğlu:

"Salı günü gerçekleşen AK Parti Grubu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, uyarı yüklü bir cümlesi dikkatli gözlerden kaçmadı. 'Teşkilatlar, belediyeler eğer 'bizim dava' idrakiyle hareket etmiyorsa bize zarar veriyor demektir. Biz uyarmadan kendileri adımı atsın!' Bu sözleri, Cumhurbaşkanı'nın bugün AK Parti'de yapacağı, kimilerine göre sürpriz karşılanan değerlendirme toplantısı ile birlikte düşünmek gerekiyor... Geçtiğimiz hafta Ordu'da yaşanan olay, AK Parti geleneğine ve sorun çözme tarzına hiç ama hiç uymuyor. Bu da demek oluyor ki, 'Önce ülkem, sonra partim ve ben' anlayışından uzaklaşanların AK Parti'den bütünüyle uzaklaşması çok yakın"

Star yazarı Ahmet Taşgetiren:

2019'a hazırlanmanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan için oldukça önemli bir gündem olşturduğu  anlaşılıyor.

Yeniden genel başkan seçildiği günden bu yana, her fırsatta  “2019 hatırlatması”yapıyor ve teşkilatı uyarıyor. “Metal yorgunluğu” vurgusu da her fırsatta gündeme geliyor. Son grup konuşmasının bir bölümü de, farklı ülke gündemleri yanında bu konuya tahsis edilmişti. 

Herkes kendisini düzeltmezse biz icabına bakarız gibi bir ikaz- tehdit de var. Bu ikaz-tehdit, Tayyip Erdoğan'dan geliyorsa, kıymet-i harbiyesi kesinlikle olur.

Star yazarı Mehmet Metiner:

Herkesin merak ettiği soru bu.

Lakin Reis şifreli konuşmadı ki mesajın kime yönelik olduğu anlaşılmasın.

Gayet açık: Teşkilat mensuplarına.

Belediye Başkanı ile milletvekili, il veya ilçe başkanlarıyla belediye başkanları birbirleriyle kavgalı olursa veya her biri oturduğu yerde bir diğerine çelme veya çalım atmaya kalkışırsa ve/ya da birileri bulunduğun yerin mutlak hükümranı gibi hareket edip herkesi kendi emrine ram etmeye çalışırsa işte orada ne davadan söz edilebilir ne de sevgiden.

Bir de millete makamlarınızdan ve unvanlarınızdan dolayı tepeden bakmaya başlamışsanız ve artık milletin kendilerine ulaşamadığı kişiler katına çıkmışsanız orada her şey bitmiş demektir.

AK Parti her yerde böyledir demek büyük haksızlık olur.

Lakin AK Parti'nin içinde böyle şeyler yoktur demek de gerçeği inkâr olur.