Erdoğan: Özgürlük, asla sorumsuzluk veya huzursuzluk demek değildir

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklamasında "Özgürlük asla sorumsuzluk veya huzursuzluk demek değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan'daki İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde konuştu. "Eğitimin İslam dünyasında yeterince önem görmediğini" söyleyen Erdoğan, eğitime ayrılan payların artması gerektiğini belirtti.

"Özgürlük, asla sorumsuzluk veya huzursuzluk demek değildir" diyen Erdoğan "İslam ülkeleri olarak vatandaşlarımızı internetin tüm nimetlerinden yararlandırırken zararlarından da korumalıyız" diye konuştu.

KÖRFEZDEKİ KRİZ

Körfezde yaşanan krize ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, "Barış ve istikrar olmadan kalkınma olmaz. İslam ülkelerinin şu günde ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Körfez bölgesinde yaşanan kriz hepimizi derinden üzdü. Bu krizin bir an önce çözüme ulaşmasını diliyoruz, ara bulucu olmayı sürdüreceğiz"

Konuşmasında Myanmar'a da değinen Cumhurbaşkanı, "Myanmar'da Müslüman kardeşlerimizin çektiği zulümlerin son bulması için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.