Erdoğan: Obama döneminden beri hep aldatıldık

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara il kongresinde konuştu. Afrin operasyonuna ilişkin ABD'ye "Obama döneminde hep aldatıldık. Kendi göbeğimizi kesmek zorundayız dedik. Kendini bilmez teröristler bizim topraklarımıza oralardan roketler atarlarsa, şehitlerimiz olursa sabredemeyiz. 100'e yakın şehidimiz oldu. Bıçak kemiğe dayandı" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara il kongresinde konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Türkiye yürürken Türk milleti ayağa kalkmışken Ankara'nın yerinde saymasını asla kabul edemeyiz. 2019'da Ankara'da AK Parti bayrağını en yükseğe dikmeye hazır mıyız?
  • İdlib'de, Afrin'de Kuzey Irak'taki operasyonlarda bayrağımızı dalgalandıran rüzgarı estiriyorlar. Kararı verdiğimiz anda önce ben, sonra da çağrıyı yapacağız, hep birlikte yürüyeceğiz. Ne diyor şair, 'yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.' Sen yürümezsen millet arkandan yürür mü? 
  • Muhabbetinin kara kaşımıza kara gözümüze hayranlığından kaynaklanmadığını biliyoruz. Milletimiz bize kendisinin ve evlatlarının özgür ve müferreh geleceğini gördüğü için bize destek veriyor. Milletimiz bizi sürekli sınadı imtihan etti. Bu imtihanların hepsinden alnımızın akıyla çıktık ki bugünlere gelebildik. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevimizden haksız hukuksuz bir şekilde alındığımızda on binler bizi cezaevinde karşılamıştı.
  • Ama şu gerçeği de hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Söz elbette önemlidir değerlidir. Konuşmak müzakere etmek belirli konularda anlaşmak kıymetlidir. Biz asıl neticeye bakarız asıl sahada ne olup bittiğine bakarız hem müdahale ederiz hem sahadaki operasyonlarımızı sürdürürüz. Bizim hiçbir operasyonumuz meşruiyet sınırları dışında değildir. Bu süreçte kendisine çeki düzen vermesi gerekenler karşımızdakilerdir. Bu ilişkilerde karşılıklı bazı küçük jestler elbette mümkündür. Asıl beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Türkiye olarak hiç kimsenin hakkına girmedik ki geri adım atalım. Afrin'de sabır sabır sabır. Ta Obama döneminde zeytinlik harekatı olarak değerlendirilen hareketi defalarca konuştuk. Bir değil iki değil defalarca aldatıldık. Yaptık yapıyoruz geldik bugüne. Olmayacaksa kendi göbeğimizi kesmek zorundayız dedik. 
  • Biz ABD'ye dedik ki Rakka'ya birlikte girelim. Biz sizinle stratejik ortağız ama siz YPG'yle beraber hareket ederseniz dikkat edin bir terör örgütü başka terör örgütüyle temizlenmez. Tarih sizi bununla anacaktır dedik. 
  • Bizim terör örgütlerinin her çeşidiyle mücadele edecek gücümüz var. 
  • DAEŞ'le gerçek anlamda savaşan ve kazanan tek ülke Türkiye'dir.
  • Biz bunlardan silahlı İHA istiyorduk. Bize kongre izin vermiyor diyorlardı. Polisimize tabanca istiyoruz, 'Kongre'den izin çıkmadı'. Arkadaşlara talimat verdim bundan sonra bir tane silah almayacağız. Zira bu silahları zaten biz üretiyoruz. Silahlı silahsız İHA'ları artık biz üretiyor muyuz? Elhamdülillah. Silahlı silahsız İHA'larımız Afrin'de bunlara kan kusturuyor evelallah.
  • Bizim müttefik diye baktıklarımız, bunlara uçak hariç, çünkü uçakları zaten kendileri kullanıyor, hepsini verdiler. Konuştuğumuz zaman biz vermiyoruz diyorlar. Yahu yapmayın veriyorsunuz, biliyoruz. Biz adım adım takip ediyoruz.