Erdoğan Mavi Marmaracılara kızınca, yandaşlar birbirine giriverdi

İsrail'le yapılan anlaşma üzerine eleştirilerini artıran Mavi Marmaracılara (İHH) Erdoğan'ın "bize mi sordunuz giderken" diye çıkışması, bunca yıl İsrail düşmanlığı üzerinden ekmek yiyen yandaşların hem kafasını karıştırdı, hem de birbirine düşürdü.

Erdoğan'ın Mavi Marmara gemisi için “Siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı’na mı sordunuz” demesinin ardından Yeni Şafak Gazetesi yazarı Cemile Bayraktar Twitter'dan, “Aslan parçası, İHH’ya vurma da sana vurmayalım, sen Gülen ve Altanlar ile liberalizmi sek içerken, İHH Gazze tünellerindeydi.” ifadelerini kullanmıştı.

Cemile Bayraktar, tam da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İHH’yı eleştirdiği dakikalarda attığı tweetten sonra uzun süre Erdoğan’ı kast etmediğini anlatmaya çalıştı. Bayraktar, yandaş yazarlardan ve Pelikan Dosyası'nın arkasındaki isim olarak gösterilen Cemil Barlas’ı kast ettiğini belirterek “Şunu Erdoğan için yazmadığımı & Erdoğan konuşmadan önce yazdığımı biliyorlar ama muhalefetin trolleri zam istiyorlar” açıklamasında bulundu. Bayraktar daha sonra ise Cemil Barlas'la ilgili attığı tweet nedeniyle Aktüel'deki yazılarına son verildiğini öne söyleyince Barlas da tartışmaya dahil olsu.

Bayraktar'ın sözlerinin ardından Cemil Barlas'ın verdiği yanıt tepki topladı. 

Barlas'ın sözlerinin ardından devam eden tartışmaya, Kabataş yalanını yayan gazetecilerden biri olan Halime Gökçe de katıldı ve Barlas'a tepki gösterdi:

Son olarak, Suriye'yi kana bulayan cihatçı örgütlerin Türkiye'deki savunucusu İslamcı Fatih Tezcan da tartışmaya dahil oldu. Tezcan, Cemil Barlas'ı hedef alarak, "Başörtü var/yok farketmez, tartışır, cevabını alır. Ama sen, belaltı laf sokamazsın. Hele bu mahallede bir başörtülüye, ASLA!" diye yazdı. Barlas da bu sözlere "İftira atıp hakaret ederse cevabını alır.. ortada tartışma yok.. kendine ettiği hakaretle cevap verdim.." ifadeleriyle karşılık verdi. Barlas'a, "Hayır. 'Sen erkek değilsin' gibi bir şey deseydi, belki haklı olabilirdin. Oysa 'aslan parçası' diyor, sen iftiraya geçiyorsun" sözleriyle yanıt veren Fatih Tezcan ise "Bence hiç uzatma, yarın mübarek cuma, sabah kalk, aleni bir özür dile, helallik iste, kapansın. Savunulacak yanı yok. Rezillik" diyerek sert çıktı. Barlas da "aslan parçası kesildin.. anca gidersin" diye çıkışınca, Fatih Tezcan, "Gecenin köründe ben bi gidicem de telefonun yok. Yarın ola hayrola bakalım Cemil..." diye karşılık verdi.