Erdoğan maden işçilerini davet etti: 'Bu işin fıtratında var' dememiş gibi...

Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonuna maden işçilerini davet etti. İşçiler madenlerde katledilirken "Bu işin fıtratında var" diyen, madenci yakını yumruklayan ve iktidarında 1500'den fazla maden işçisi iş cinayetlerinde katledilen Erdoğan'ın işçi düşmanı sicili bu denli kabarıkken hiçbir şovun üstünü örtemeyeceği ortada.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonuna maden işçilerini davet etti. Geçtiğimiz günlerde Zonguldak'ta maden çıkışı bindikleri otobüste "koltuklar kirlenmesin" diye oturmadıkları görüntülenen işçiler Erdoğan tarafından 29 Ekim resepsiyonuna davet edildi.

Soma, Ermenek gibi katliamlar yaşanmamış, Soma'da vatandaş yumruklamamış, danışmanı madenci yakını tekmelememiş ve işçiler ölürken "Bu işin fıtratında var" dememiş gibi. İktidarı boyunca 1500'den fazla maden işçisi iş cinayetlerinde katledilmemiş gibi...

29 Ekim resepsiyonunda maden işçileriyle şova hazırlanan Erdoğan'ın maden işçileriyle ilgili sicilini kısaca hatırlayalım.

Soma Katliamı yaşandığında başbakan olan Erdoğan, yaşamını yitiren yüzlerce işçinin ardından alay eder gibi 1800'lü yıllarda yaşanan maden facialarını örnek göstermiş, "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" sözlerini kullanmıştı.

Soma'ya giden Erdoğan kendisini protesto eden yurttaşları da yumruklamıştı...

Erdoğan'ın danışmanı Yusuf Yerkel, madenci yakınını yerde tekmelemiş, olaydan sonra Yerkel arsızca kendisinin haklı olduğunu ileri sürmüş ve tekmelenen işçiye de "Başbakanlık aracına zarar verdiği" iddiasıyla önce para cezası sonra da 10 ay hapis cezası verilmişti.

Ve AKP iktidarı boyunca 1500'den fazla maden işçisi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi...

Ve yine Meclis'te "madenlerde yaşam odası zorunlu olsun" teklifi AKP'liler tarafından reddedildi.