Erdoğan: Kimse benim adıma racon kesmesin, racon kesilecekse ben keserim

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İstanbul'daki Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP’ye yönelttiği “metal yorgunluğu” eleştirilerine bir yenisini İstanbul’u işaret ederek ekledi. İstanbul’da referandumda yüzde 51.35 oranında “hayır", yüzde 48,65 oranında “evet” oyu çıkmıştı.

Erdoğan’ın metal yorgunluğu açıklamasının ardından Ankara kulisleri beş ilçe başkanının gönderileceğini konuşmaya başlamış, doğu illerindeki il başkanlıklarından ardı ardına istifalar gelmişti. Ağrı, Muş, Hakkari ve Şırnak İl başkanlarının istifasının ardından Erdoğan bugün de konuşmasında İstanbul vurgusu yaptı. Gözler yeni istifalarda…

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

  • İstanbul'da teklersek Türkiye'de tökezleriz İstanbul'da metal yorgunluğu olursa Türkiye paslanırız. İstabul'da kıpırdanırsak Türkiye'de şahlanırız. İstanbul'u sağlam tutarsak, Türkiye'de de, dünyada da bizi yıkacak bir güç tanımıyorum. 
  • Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde İstanbul'da, küsuratları konuşmayacağım, yüzde 48'le büyükşehir belediye başkanlığı seçimini aldık. Ardından halk oylamasında malum İstanbul yüzde 48,65 oyla neticeyi verdi. Tabii biz İstanbul'u böyle görmek istemiyoruz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düştüğü an, buna yanarız, buna üzülürüz. İstanbul, Türkiye ortalamasının altına düşmemeli, onun üstüne olmalı. Üstünde olduğu anda birçok şey değişir. Öyleyse bir yerde yanlışımız bir yerde eksiğimiz var. Bu bir davadır alışılmış bir parti değildir.

"GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ DEĞİŞİM ASLA TASFİYE DEĞİLDİR"

  • Hareketleniyoruz hareketleneceğiz. Gidilmedik il bırakmayacağız. İstanbul'da da çalınmadık kapı bırakmayacağız. Bölgesel ve küresel güç olma yolunda ilerleyen Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirecek olan bizleriz. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim asla tasfiye değil. Bizim siyasi anlayışımızda vefa çok önemlidir. Kongre sürecimizde gerçekleştireceğimiz değişim, kendimizi tazelemenin yanında bu vasfımızı da güçlendirmemize vesile olacak. 

"RACON KESİLECEKSE BİZZAT KENDİM KESERİM"

  • Partimiz içinde kesinlikle arzu ve tasvip etmediğim tartışmalara şahit oluyorum. Kimi köşe yazarları üzerinden başlatılan bu tartışmalarda kimilerinin şahsım adına adeta racon kestiği anlaşılıyor. Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle biline.
  • Şu köşe yazarı şöyle yazmış, şu köşe yazarının Cumhurbaşkanı ile şöyle dostluğu var, hiçbirisi beni bağlamaz. Ben zaten konuşuyorum ya bunlara gerek yok ki, yeri geldiği zaman bunları anlatıyorum. 

"ÖZEL TULUMLARIYLA GÖRECEKSİNİZ"

 

 

  • FETÖ nerede. Bir kısmı Avrupa'da, bir kısmı Pensilvanya'da. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunu böyle biliniz. Ha PKK, ha FETÖ, ha DEAŞ, ha FETÖ. Al birini vur öbürüne. Bu ihanet çetesi Türkiye'nin geleceğine saldırmıştır. Milletimiz tek yumruk. Bu ihanet çetesine geçit vermemiştir. 
  • Yakın zamanda bunları özel hazırlanmış tutumları içerisinde göreceksiniz. Özel elbiselerle duruşmalara geldiğiniz göreceksiniz. Yıl sonuna kadar yargımızın bunlarla ilgili kararları büyük ölçüde vermiş olacağına inanıyorum. Çok vaktimiz yok analara babalar, kardeşler, eşler ağlıyor.

"ALMANYA HÂLÂ BİZİMLE UĞRAŞIYOR"

  • Almanya seçime gidiyor ama hala bizimle uğraşıyor. Bizde referandum oldu bizle uğraştılar. Sözde Türk diye geçinen bir ahlaksız orada terör örgütü ile hayır kampanyası yaptı. ya bunların demokrasi ile falan alakası yok. Ve söylediğimiz zaman da yalan bunlarda gani. Türkiye düşmanı olan partilere sakın  ha oy vermeyiniz sakın. Türkiye dostu olanlarla beraber olun küçük partiymiş falan sakın ona bakmayın verin onları büyütelim. Onlar bu seçimde sandıkta bana göre bir tokat yemeleri lazım.