Erdoğan: Kim önümüze çıkarsa çıksın kusura bakmasın basar tekmeyi geçeriz

Karaman'da konuşan Erdoğan, "Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? Kim önümüze çıkarsa çıksın kusura bakmasın basar tekmeyi geçeriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karaman'da konuşuyor. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Karaman Anadolu'nun ortasına sıkışıp kalacak bir şehir değildir. Biz geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız 12 milyar yatırımla Karaman'ın önünde yeni bir yol açtık. Karaman'da şehircilik devrimi gerçekleştiriyoruz. 

Konya'ya uçakla indiğimiz gibi inşallah Karaman'a da uçakla inebileceğiz. Şehrimize yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı şu anda ihale sürecinde. Yapılacak havalimanını inşallah 2020 yılında açmayı planlıyoruz.  

Ülkemizin çevremizden yaşanın hadiselerin hiç biri diğerinden bağımsız değildir. Atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Bölgedeki bir takım muhteri yönetimlerde bunlara destek veriyor. Biz bu oyunları bozacak adımları birer birer atıyoruz. İdlip'te Rusya ve İran ile attığımız adımlar bunlardan biridir. 

Sınırlarımızın dibinde terör yuvalarının kurulmasına izin vermeyeceğiz. 

Suriye'de ve Irak'ta terör oluşumlarına müsaade etmeyeceğiz. Ne pahasına olur olsun karşımıza kim çıkarsa çıksın bu terör oluşumlarını bir bir ezip geçeceğiz. Biz her yapılana eyvallah mı diyeceğiz? Kim önümüze çıkarsa çıksın kusura bakmasın basar tekmeyi geçeriz.

Bizler bir yandan askerimizle, polisimizle, jandarmamızla, korucularımızla ülkemizi güvenli tutmanın gayreti içindeyiz. Diğer yandan da iş dünyamızla, ihracatçılarımızla, işçimizle, üreticimizle ekonomi alanında gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Allah'ın izniyle hedeflerimize inşallah ulaşacağız, bundan hiç şüphemiz yok. Gençlerimizden beklentimiz, emaneti bizim bıraktığımız yerden devralıp, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmeleridir. Tüm bunlar için şimdiden tam bir seferberlik ruhuyla çalışmamız gerekiyor. 

"Ülkemizin çevresinde yaşanan hadiselerin hiçbiri diğerinden bağımsız değildir. Suriye'de sergilenen insan ve medeniyet katliamı ile Kudüs'te kesintisiz şekilde süren zulümlerin, atılan provokatif adımların amacı aynıdır. Irak'ta, Yemen'de, Körfez Bölgesi'nde yaşanan krizler, hep aynı projenin ayakları mahiyetindedir. Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kadim coğrafya, belli birtakım güçlerin yeniden tanzim etmeye çalıştığı senaryodur. Bölgedeki birtakım muhteris yönetimler de bunlara destek veriyor. Terör örgütleri bu oyunun en acımasız, en kanlı, en ahlaksız araçlarıdır. Biz bu oyunu gördük, deşifre ettik. Sadece bununla kalmadık, bu oyunu bozacak adımları birer birer atıyoruz." 
Erdoğan, Suriye'de başarıyla sonuçlandırılan Fırat Kalkanı Harekatı'nın bu adımlardan birisi olduğunu belirterek, "Şu anda İdlib'de Rusya ve İran'la birlikte yürüttüğümüz, bölgeyi güvenli hale getirme operasyonu bunlardan biridir. İslam İşbirliği Toplantısı'nda, liderler zirvesinde Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak kabul etme kararımız bunlardan biridir. Kemal Bey duymamış. Karaman'da seslenelim duysun bari.