Erdoğan: 'İslam adına biz bunu yapıyoruz' diyorlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO, Afrin ve Nurettin Yıldız tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, il kongresi için Bolu’ya gitti. 

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

"Bolu, 16 Nisan’da yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuç elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 66’lık bir destekle aramızda yer almıştı. Bolulu tüm kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Bizim Bolu’dan beklentimiz daha büyük. 2019 yerel ve hükümet sistemi seçimlerine Bolu’yu çok daha üst sıralarda görmek istiyoruz. Köroğlu’nun ahfadına böylesi yakışır. Öyle bir ses verin ki Afrin’de operasyon yürüten komandolarımız dahi duysun."

'BİZ BU DAĞI DELERİZ DEDİK, DELDİK'

"Bugün ben Bolu’yu gerçekten daha farklı gördüm. İnanın şu anda ülkemin her yanı aynen böyle. Dün Mersin’deydim, Antalya’daydım, böyle. Biraz sonra Sakarya’da olacağım, biliyorum ki Sakarya da böyle. AK Parti milletimize aşık. AK Parti bu vatana aşık. Sizin aşkınız zaten bizi deli divane etti. Bolu Dağı’nı kimse delemiyordu, biz deldik. Onlar ne diyordu, yoksa burayı patates deposu mu yapsak, doğalgaz mı depolasak. Bir buralardaki trafik kazaları ile nice canlar gitti. Bunları unutmuyoruz. Biz bu dağı deleriz dedik, deldik. Oralardan bir ucundan girip bir ucundan geçiyor, öbür tarafta şirine ulaşıyoruz."

'BU DİNİN MENSUPLARI OLARAK BİZLER...'

"Afrin’de şu anda Mehmedimiz, adeta bir savaş icra ediyorlar. Terör örgütlerine karşı adeta bir savaş icra ediyorlar. Ama hamdolsun azimle, kararlılıkla hedefe doğru ilerliyorlar. Buraya çıkarken 3300 teröristi etkisiz hale getirmişlerdi. Şimdi de Mehmedimiz böyle yürüyor. Dağ, taş demeden yürüyorlar. Cerablus’ta, Rai’de, El Bab’da kendisini gösterdi. Burada 950 kilometre karelik alan kontrolümüzde. Buralarda işgale mi gidiyoruz. Tam aksine biz teröristleri kovuyoruz. O toprakların gerçek sahiplerine oraları teslim etmeye gidiyoruz. Cerablus’ta böyle olmadı mı, 140 bin halk döndü, oralarda yaşıyorlar. Afrin’de de topraklarına dönmeye başladılar. Biz merhamet dininin mensuplarıyız. Bu yolda azimle, kararlılıkla yürüdük, yürüyoruz. Bu dinin mensupları olarak bizler, zerre kadar burada tavize yetkimiz yok."

'ÖNCE BEN YOLA ÇIKARIM'

(”Reis bizi Afrin’e götür” sloganlarına karşılık) Gençler her gün ben komuta kademesi ile Genelkurmay Başkanı’mla ihtiyaç var mı diyorum verdiği cevap ‘Sayın Cumhurbaşkanım olsa ben size söylerim ama ordumuz yolunda devam ediyor.’ Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz önce ben yola çıkarım ardından beraber yürürüz. Afrin mücadelesinde bugünkü rakam 3300 teröristi etkisiz hale getirdik. Mücadele devam ediyor kararlılıkla devam ediyor. Birileri Pensilvanya’ya kaçtı kimileri onun oradaki devasa çiftliğinde kimileri Avrupa’nın değişik ülkelerine kaçtı. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

'EY NATO...'

"Suriye ve Irak sınırlarımız boyunca terör koridoru oluşturmak isteyenler yüzlerindeki maskeleri indirip niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin ummadığı operasyonları başlattık. Müttefikimiz dediğimiz güçlere bakışı sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik. NATO’nun üyesiyiz. Yeri geldi Afganistan’da olduk Somali’de olduk şu anda Suriye’de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman olacak da gelip de bizim yanımızda yer alacaksın? Sen ne zaman ortaya çıkacaksın? Şu ana kadar hala olumlu bir ses söz yok.”

NURETTİN YILDIZ TARTIŞMASI

"Son zamanlardaki bazı ortaya çıkıp da din adına ahkam kesenler var ya, bu noktada da açık net söylemem lazım. Din adına konuşmak bana belki yakışmayabilir ama bir Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere karşı konuşmak da hakkımdır. Biraz dini tedrisatım varsa buradan aldığım ilhamla konuşmam gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız, ilahiyat fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleri ile şuraları ile gereken cevabı bunlara vermeli. Meydanı da boş bırakmamalı. İbadete varıncaya kadar, beşeri münasebetlerimize varıncaya kadar bütün ilişkilerine varıncaya kadar bunları anlatmaları lazım. DEAŞ gibi bu insanlar ne diyorlar, ‘İslam adına biz bunu yapıyoruz’. Hadi oradan. Bizim dinimizde durup duruken siz bir insanı öldüremezsiniz. Bir insanın ölümüne neden olmak, tüm insanlığın ölümüne neden olmak gibidir. Bizler dinimizi iyi sahiplenecek, ümmeti bölmek isteyenler, FETÖ gibi, o da kürsülerden din adına konuşuyordu. Bunları iyi yaşayacak, iyi bilecek, yolumuza da öyle devam edeceğiz."