Erdoğan inanamamış: Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var?

Darbe girişimini eniştesinden öğrenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eniştesine inanamayıp "ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var" dediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce "Saat 16.00'da öğrendim" dediği 15 Temmuz darbe girişimini 21.15 sıralarında eniştesinden öğrendiğini ve ilk tepki olarak, "Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var" dediğini söyledi.

T24'ün haberine göre A Haber ve Atv'nin ortak yayınında 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarını anlatan Erdoğan şunları söyledi: 

"Bu işi, olayın kronolojisine bakacak olursak 21.15 civarında falan İstanbul ve Ankara'da hareketlenme olduğunu duyuyoruz ama ben tabii, en önemlisi 21.30 civarında daha önce artık saatleri karıştırmıştık. Eniştem beni arıyor, "Beylerbeyi Sarayı'nın orada bir hareketlilik var, asker araçları geldi, sivil araçları durdurdular" diyor.

Bu haberi aldıktan sonra inanamadım, "Ziya dalga mı geçiyorsun, ne alakası var?" dedim. MİT Müsteşarımızı aradık ama ulaşamadık. Aynı şekilde Genelkurmay Başkanımı aradım ona da ulaşamadım. Daha sonra Fidan'a ulaşma fırsatı bulduğumda kendisinden bu bilgileri aldım. İsabetli olsun verdiğim bilgi, arada özellikle Başbakanımızla irtibat halindeydik, şey noktasında tabii Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis falan durumları gördükçe ciddi bir sıkıntı oluyordu. 10'a doğru sayın Fidan'a ulaşma imkanım oldu"